Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nākamos piecus gadus Dakaras rallijs notiks Saūda Arābijā?

Juris Grīns
Juris Grīns

Nākamos piecus gadus Dakaras rallijs notiks Saūda Arābijā?
Foto: Kamaz-Master

Neoficiāla informācija liecina, ka no nākamā gada populārais Dakaras rallijs norisināsies Saūda Arābijā. Kāds šīs valsts sportists nācis klajā ar paziņojumu, ka vienošanās jau noslēgta uz pieciem gadiem.

Jau kādu laiku aizkulisēs tiek runāts par to, ka Dakaras rallijs vairs nenotiks Dienvidamerikā. Jau šogad radās problēmas ar sacensību sarīkošanu, jo Argentīna, Bolīvija un Čīle atteicās tās uzņemt, negribīgi piekrita vien Peru, kuras teritorijā tad arī tika aizvadīti visi posmi. Distanci nācās krietni saīsināt.

Ņemot vērā, ka Dienvidamerikā šobrīd valda liela ekonomiskā krīze, valstis nevēlas maksāt visai ievērojamo summu, kas nepieciešama, lai Dakaras rallija rīkotāji ACO sacensības organizētu tieši tur. Tāpat pastāv iespēja, ka valstis piekrīt, taču pēdējā brīdī maina lēmumu, līdz ar to diez vai slavenais rallijreids Dienvidamerikā vēl notiks.

Pārrunas par Dakaras rīkošanu citviet aktīvi notiek jau kādu laiku. Nesen ar publisku paziņojumu klajā nāca Angola, kas būtu gatava ralliju uzņemt, un sociālajos tīklos pat publiskoja attēlu ar potenciālo maršrutu, kas sevī ietvēra ātrumposmus arī Namībijā, Dienvidāfrikā un Botsvānā.

Tāpat jau kādu laiku baumoja, ka pārrunas tiek veiktas ar Tuvo Austrumu valstīm. Šobrīd kļuvis zināms, ka liela iespēja ir sarīkot Dakaras ralliju Saūda Arābijā, turklāt šīs valsts pārstāvis, rallija braucējs Mohameds Atvaidžri savā "Twitter" kontā pavēstījis, ka tā ir oficiāla informācija. Viņš vēsta, ka līgums par sacīkšu rīkošanu Saūda Arābijā jau noslēgts, turklāt uz laiku līdz 2024. gadam.

Pagaidām Dakaras rallija organizatori oficiālu paziņojumu vēl nav snieguši.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

  +1 [+] [-]

, 2019-03-08 15:50, pirms 5 gadiem
varbūt nopirks Katara un varēs 5 gadus riņķot apkārt jaunajiem stadioniem

     [+] [-]

, 2019-03-08 16:25, pirms 5 gadiem
Juri Grīn, virsrakstā jautājuma sākumā jāraksta "vai"

     [+] [-]

, 2019-03-08 17:44, pirms 5 gadiem
manis pēc šitas pasākums var notikt arī makao trasē, tāpat kopš āfrikas pamešanas neskatos un neinteresē.
man džipi ir MB G klase, Pajero, Navara, Kruzaks nevis mini, vw polo vai vēl kaut kas.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-08 17:48, pirms 5 gadiem
Pēc Dakāras rallija Saūda Arābija plāno uz savu teritoriju pārnest arī Parīzes-Rubē velobraucienu, Polārā Loka maratonu un Everesta kalna iekarošanu.