Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Dāmas mācās nomainīt automašīnas riepu profesionālu rallija pilotu vadībā

Dāmas mācās nomainīt automašīnas riepu profesionālu rallija pilotu vadībā
Publicitātes foto

Starptautiskajā sieviešu dienā, Rallyworkshop autosporta komanda sniedza iespēju dāmām izaicināt sevi un pamēģināt ko ikdienas dzīvē pavisam nepieciešamu - iemācīties nomainīt automašīnas riepu. Četru stundu laikā TC Spice Home, tas izdevās vairāk nekā 20 sievietēm jo, vidēji vienas riepas maiņa aizņēma 10-15 minūtes.

Sākotnēji uzrunātās dāmas bija kautrīgas un labprātāk izvēlējās sporta auto vienkārši aplūkot, izpētīt un nofotografēties. Daudzas vajadzēja pierunāt, ka šis ir drošākais veids, kā gūt praktisku pieredzi.

Emīls Blūms, Rallyworkshop komandas pilots: "Tāpat kā es nezinu no kura gala ķerties klāt uzvalka biksēm tās gludinot, dāmām bija "tumša bilde", ko darīt situācijā, kad jāmaina automašīnai riepa. Gandrīz visas atzina, ka pirms mēģinātu pašas - šarmētu garāmbraucējus vai pamācību meklētu internetā."

Sievietes, kuras pamēģināja riepu nomainīt, lielākoties atzina, ka tas ir diezgan sarežģīti, jo nepieciešams fizisks spēks. Bailes raisīja doma, ka "mašīna nokritīs no domkrata" - esot jocīgi skatīties, ka viena puse pacelta augšā. Vairāku dāmu kļūda bija, ka vispirms nevis centās atskrūvēt riepas skrūves, bet atrast "ko noslēptu", sarežģījot pašas sev uzdevumu.

Dāmām par piedalīšanos tika pasniegti ziedi, bet veiklākajām dalībniecēm pārsteigumu balvas.

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja


Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pēc mēneša tiks rīkota minirallija diena

Jau pēc mēneša, 18. maijā Ulbrokā un Ropažos tiks rīkota minirallija diena.
Sebastjēns Ožjē. Foto: wrc.com

Ožjē ātrākais Horvātijas rallija shakedown ātrumposmā

Atgriežoties pasaules rallija čempionātā pēc divu posmu izlaišanas, ātrāko rezultātu Horvātijas posma shakedown sesijā uzrādīja "Toyota" komandas pilots Sebastjēns Ožjē.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.