Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas WRC rallijs tomēr notiks, taču ar būtiskām izmaiņām

Zviedrijas WRC rallijs tomēr notiks, taču ar būtiskām izmaiņām
Foto: Andreas Eriksson, @ezo0n

Kā pirmdien apstiprināja Zviedrijas WRC rallija organizatori, tad, neskatoties uz atkusni un siltajiem laikapstākļiem, Zviedrijas WRC rallijs šīs nedēļas beigās notiks kā plānots, tikai rallija distance tiks saīsināta.

Ja vēl pagājušās nedēļas vidū Zviedrijā valdīja īsta ziema, brīvdienās laiks kļuva siltāks, kas noveda pie strauja atkušņa. Kā bija redzams vairākās fotogrāfijās, tad vietām ledus un sniegs bija izkusis, tāpēc daudziem radās jautājums par to, vai sportisti varēs aizvadīt drošu ziemas ralliju.

Pirmdien tika sasaukta īpaša preses konference, kurā tika paziņots, ka rallijs netiks atcelts, bet gan saīsināts. Tagad sportistiem būs jāveic nevis 21 ātrumposms, kā sākotnēji bija iecerēts, bet gan 12 posmi. Šīs izmaiņas no rīta akceptēja gan FIA, gan komandas.

''Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, lieliski pastrādāts. Tiekamies rallijā,'' atzinīgus vārdus veltīja Andreas Mikelsens, kuram pievienojās vēl vairāki rallija braucēji.

Ja sākotnēji bija plānots, ka rallijs sāksies ceturtdien ar superspeciālo posmu, tad tagad zināms, ka rallijs sāksies piektdien, bet ceturtdien paredzētais Shakedown posms un Superspeciālais ātrumposms tiks atcelti. Tāpat tiks atcelti vēl vairāki dopi. Tāpat oficiālajā paziņojumā teikts, ka dēļ šiem nelabvēlīgajiem laikapstākļiem uz starta šajā rallijā neizies vēsturisko klašu automašīnas.

Kā liecina jaunākās prognozes, tad, ja nedēļas sākumā vēl ir gaidāms silts laiks, tad nedēļas otrajā pusē paredzēti pat - 10 grādi. Tikmēr šodien vienā no posmiem sāka snigt.

Izmantotie resursi:
WRC.com®| FIA World Rally Championship |...