Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dakaras rallijā pēc otrā posma jauni līderi

Dakaras rallijā pēc otrā posma jauni līderi
Smago auto klases līderis E.Nikolajevs
Foto: EPA/Scanpix

Svētdien Dakaras rallijā aizvadīts otrais posms "Pisco - Pisco", pēc kura noskaidrojušies jauni sacensību līderi. Sirils Deprē pārņēmis vadību automobiļu ieskaitē, kamēr motociklu klasē uz pirmo pozīciju pakāpies Žoans Bareda.

Sportistiem veicot 278 km pārbrauciena režīmā un 267 km ar laika kontroli, auto klasē uzvaru guva kādreizējais motosportists Sirils Deprē, kamēr viņa pārstāvētajai "Peugeot" komandai padevās daudz cerīgāki rezultāti nekā sacensību pirmajā dienā, jo otro vietu ieņēma Stefans Petransels, bet trešo - Sebastjēns Lēbs.

Arī kopvērtējumā Deprē tagad līderis, Petransels viņam zaudē 27 sekundes, kamēr 5 minūtes un 44 sekundes atpaliek Žinels de Viljē ("Toyota"). Lēbs pēc pirmās dienas ķibeles ar bremzēm pacēlies uz ceturto pozīciju, kamēr pirmā posma uzvarētājs Nasers Al-Atija ("Toyota"), kurš svētdien trasē devās pirmais, atkritis uz piekto vietu un zaudē vairāk par 12 minūtēm.

Diena izvērtās slikta vairākām "X-Raid" komandas ekipāžām, kas startē ar "Mini" spēkratiem. Debitants Braiss Menzīss, kurš pirmajā dienā pārsteidza ar ceturto pozīciju, jau ātrumposma otrajā kilometrā avarēja, kā rezultātā amerikāņa stūrmanis lauza potīti. Pilots negadījumā necieta. Savukārt savā starpā sadūrās viņa komandas biedri Boriss Garafuliks un Jazīds Al-Radži, paliekot stāvam trasē.

Uzvarētājam zaudējot 53 minūtes, 19. vietā finišēja lietuvietis Antans Juknevičs ("Toyota"), viņa tautietis Vaidots Žala ("Toyota") ieņēma 26. pozīciju, kamēr 35. vietā finišēja trešais Lietuvas pilots Benedikts Vanags ("Toyots"). Pēc diviem posmiem Jukjenvičam 20. pozīcija, Žala ierindojas 24. vietā, bet Vanags pašlaik 43.

Tikmēr ar 37. rezultātu posmu noslēdza krievu pilots Ivans Šihotrarovs, kura stūrmanis ir Latviju pārstāvošais ukrainis Oļegs Uperenko. Startējot ar "Toyota PJ Cruiser", ekipāžā kopvērtējumā pēc diviem posmiem 38. vietā.

Ieņemot pirmo pozīciju visos kontrolpunktos, uzvaru smago auto klasē guva "Kamaz" pārstāvis Eduards Nikolajevs, taču viņa komandas biedriem diena izvērtās ne tuvu tik laba. Dmitrijs Sotņikovs, kurš startē ar jaunā tipa dzinēju, zaudēja 40 minūtes, bet Ajrats Mardījevs un Antons Šibalovs pazaudēja aptuveni divas stundas. Kopvērtējumā Nikolajevs tagad līderis, bet Alešs Lopraiss ("Tatra") atkritis uz otro vietu un zaudē krievu pilotam 5 minūtes un 38 sekundes. Trešais ir Federiko Viljagra ("Iveco").

"Honda" rūpnīcas komandas braucējs Žoans Bareda bija ātrākais motociklu klasē. Gandrīz trīs minūtes viņam pazaudēja Adriens van Beverens ("Yamaha"), bet Matiass Valkners ("KTM") ieņēma trešo vietu. Pašreizējais Dakaras čempions Sems Sanderlends ("KTM") pēc ne tik veiksmīgas dienas kā pirmā no līderpozīcijas atkritis uz ceturto vietu, Bareda tagad vadībā, bet viņam seko Van Beverens un Valkners.

Pirmdien trešajā posmā "Pisco - San Juan de Marcona" jāveic 501 km pārbrauciena režīmā, kā arī 295 km garš ātrumposms.

Kopvērtējums pēc 2. posma

Auto:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sirils DeprēPeugeot3h21m18s
2.Stefans PetranselsPeugeot+27s
3.Žinels de ViljēToyota+5m44s
4Sebastjēns LēbsPeugeot+6m9s
5.Nasers Al-AtijaToyota+12m15s
6.Orlando TeranovaMini+12m50s
7.Miko HirvonensMini+12m50s
8.Karloss SainssPeugeot+13m12s
9.Martins ProkopsFord+14m32s
10.Bernhards ten BrinkeToyota+17m43s

Smagie auto:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Eduards NikolajevsKamaz3h50m07s
2.Alešs LopraissTatra+5m38s
3.Federiko ViljagraIveco+9m33s
4.Martins KolimijsTatra+13m07s
5.Tons van GenugtensIveco+20m50s
6.Martins van den BrinksRenault+27m40s
7.Aliaksejs VišņevskisMAZ+28m42s
8.Siarhejs VjazovičsMAZ+29m02s
9.Dmitrijs SotņikovsKamaz+48m41s
10.Martins MaciksLiaz+48m41s

Moto:

VietaBraucējsMotociklsRezultāts
1.Žoans BaredaHonda3h18m36s
2.Adriens van BeverensYamaha+2m30s
3.Matiass ValknersKTM+4m50s
4.Sems SanderlendsKTM+5m04s
5.Pablo KvintanillaHusqvarna+5m44s
6.Havjērs de SoultraitsYamaha+6m22s
7.Kevins BenavidessHonda+6m39s
8.Franko KaimiYamaha+7m10s
9.Mišels MežsHonda+7m33s
10.Tobijs PraissKTM+9m04s

Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Mārtiņš Sesks. Foto: publicitātes
2

Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku

27. marta vakarā kinoteātrī “Splendid Palace” aizvadīts dokumentālās filmas “Ātruma skartie” atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.
Ots Tanaks. Foto: Marcin Snopkowski

Tanaks: "Uzvarēt Safari rallijā ir smags uzdevums"

Pēc pirmajiem diviem pasaules rallija čempionāta posmiem Ots Tanaks sezonas kopvērtējumā ieņem piekto vietu, 27 punktus atpaliekot no vadībā esošā komandas biedra Tjerī Noivila. Igauņu pilots cer, ka šonedēļ "Safari Rally Kenya" beidzot izdosies sasniegt labu rezultātu, kas viņa gadījumā nozīmētu uzvaru vai vismaz pjedestālu.