Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijkrosa braucēja Stakena: "Mūsā necerēju pat uz pjedestālu, bet guvu uzvaru"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallijkrosa braucēja Stakena: "Mūsā necerēju pat uz pjedestālu, bet guvu uzvaru"
Maija Stakena. Foto: Rallycross.lv

5. un 6. septembrī Mūsas trasē norisinājās līdz šim Latvijā lielākais autosporta notikums “Mūsas Trilleris” 2020. Sacensībās spraigas cīņas nodrošināja 210 dalībnieki trīs krosa komisijas disciplīnās: rallijkrosā, autokrosā un folkreisā.

“Mūsas Trilleris” Latvijas Rallijkrosa čempionāta un kausa braucējiem bija noslēdzošais posms 2020. gada sacensību sezonā. Tika noskaidroti labākie posmā, kā arī sezonas čempioni un kausa ieguvēji astoņās ieskaites klasēs: Xtreme kroskarti, BMW RX 3000, Junior 1000, CK 650 kroskarti, Lada RX, Super 1600, Touring Car, Open RX.

Visas sezonas garumā sportistus un līdzjutējus nebeidza pārsteigt gados jaunā sportiste, rallijkrosa debitante, Maija Stakena, kura spēkiem mērojās Touring car klasē – šajā sacīkstē kopā ar 10 spēcīgiem un pieredzējušiem vīriem. 14. gadus jaunā meitene sezonas noslēguma sacīksti svinēja ar uzvaru, paveicot neticamo – iegūta 3. vieta šī gada sezonas kopvērtējumā.

Maija Stakena, Latvijas Rallijkrosa čempionāta braucēja: “Rallijkrosa sezonas noslēgums Bauskā ir manas pirmās sacensības šāda tipa trasē, tās bija pārsteigumiem pilnas. Ja sacensību sākumā bijām pārliecināti, ka šoreiz nesanāks cīnīties par pjedestālu, tad pateicoties izcilai sadarbībai ar spoteri ir izcīnīta uzvara Touring car klasē. Nākamajā sezonā turpināsim krāt pieredzi un piestrādāsim gan pie automašīnas tehniskās sagatavotības, gan manu braukšanas prasmju pilnveidošanas. 2021. gada sezonā atgriezīsimies vēl spēcīgāki un turpināsim cīnīties par uzvaru. Komandā ir spēks – paldies ģimenei, treneriem un visiem atbalstītājiem, jūs man palīdzējāt paveikt neticamo!”

Autokrosa dalībniekiem šī bija priekšpēdējā sacīkste pirms lielā fināla, kas norisināsies oktobra sākumā Brenguļu trasē. Sportisti atzina, ka Mūsā jūtas kā zivis ūdenī – trase lieliski piemērota autokrosa specifikai. Divu dienu garumā bija vērojamas spraigas cīņas, jo daļa dalībnieku bija noskaņoti iegūt čempiona titulus vēl pirms sacensību sezonas noslēguma.

Klases VAZ Klasika pirmās vietas ieguvējs Jānis Linde ir rūdīts VAZ braucējs, kurš neļauj atslābt ne sev, ne konkurentiem. Pagājušā gada uzvara sezonas kopvērtējumā uzliek augstu latiņu, tāpēc 2020. gada sezonā sportists cīnījās, lai nezudētu čempiona titulu arī šajā gadā – rezultātā izcīnīts augstākais pjedestāla pakāpiens Bauskā, un nodrošināta uzvara sezonā jau vienu posmu pirms autokrosa noslēguma sacīkstēm.

Jānis Linde, Latvijas Autokrosa čempionāta braucējs: “Pēc sliktā sezonas sākuma nebijām pārliecināti, vai būs iespējams piedalīties visos sacensību posmus un startēt arī Bauskā. Šajā nepilnajā, taču jaudīgajā sezonā esam nomainījuši piecus motorus, tapēc šobrīd emocijas ir neaprakstāmas – paldies komandai par darbu.”

Šajās sacīkstēs Folkreisa disciplīnas pārstāvji uzstādījši divus jaunus rekordus – dalībnieku, kā arī automašīnu iegādes iesniegumu skaits. Sacensībām dalību pieteica 67 sportisti, bet uz starta, dažādu tehnisku iemeslu dēļ, stājās 63, kas šīs sacensības padara par vietu, kur līdz šim redzēti visvairāk folkreisa braucēji. Folkreisa “saldākā” daļa ir automašīnu iegādes process, “Mūsas Trillerī” rekords – 150 pieteikumi 22 automašīnām.

Jānis Dreimanis, Folkreisa Vasaras kausa 4. posma uzvarētājs: “Sezona iesākās traģiski – pēc tehniskām problēmām sezonas sākumā, bijām spiesti izlaist posmu “Vecpils autotrasē” – tapēc uz sacensībām Bauskā devāmies bez lielām cerībām. Automašīnas motora defektu salabojām īsi pirms iziešanas uz starta. Smagais darbs galu galā atmaksājās un “Mūsas Trillerī” izcīnīta uzvara.”

Nākamajā nedēļas nogalē starts 5. sacensību posmam autotrasē “Līgo”, bet Fokreisa Vasaras kausa sezonas noslēgumu vērosim 4. oktobrī Brenguļos.

Jānis Bergs, rallijkrosa sacensību rīkotājs: ““Mūsas Trilleris” noslēdzies vērienīgi, otrais gads un esam uzstādījuši vairākus jaunus rekordus – tas ir neticami! Sacensībās spraigas cīņas nodrošināja 210 dalībnieki trīs krosa komisijas disciplīnās: rallijkrosā, autokrosā un folkreisā – skatītājiem asu izjūtu trases malā netrūka. Esmu priecīgs par sasniegto šajā sacensību sezonā un ar komandu esam gatavi ar pilnu jaudu atgriezties 2021. gadā. Paldies visiem par spēcīgo nedēļas nogali!”

Visi rezultāti: https://www.dropbox.com/sh/3ud2isvz...