Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Dreimanis: "Folkreisā tev nevis piebaksta, bet kārtīgi iebliež pa pakaļu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Dreimanis: "Folkreisā tev nevis piebaksta, bet kārtīgi iebliež pa pakaļu"
Andis Dreimanis. Foto: Klāvs Benefelds

Pagājušās nedēļas nogales sestdienā Vecpils trasē tika aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta trešais posms, savukārt svētdien uz starta stājās Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas kausa braucēji.

Autokrosa cīņās Mini bagiju finālā pārsteidzošu un pārliecinošu uzvaru sasniedza lietuvietis Ažuols Dungveckis – viņa tā ir pirmā uzvara Latvijas čempionātā. Izcila bija cīņa par otro vietu, ko izrāva Renārs Rungēvics, savukārt viņam finišā sekoja Linards Jasons.

B600 klasē startā uzvarēja Mikus Neško, kurš šķita lidojam pēc trešās uzvaras pēc kārtas, taču viņam aizdomīgi cītīgi sekoja Lauris Brikainis, gaidot uzbrukuma iespēju. Tikmēr pārsteigumu sarūpēja Viesturs Sproģis, kurš noķēra un apdzina Brikaini, pēc pāri apļiem arī Neško, un izcīnīja pirmo uzvaru Latvijas autokrosa čempionāta ieskaitē. Neško šoreiz otrais, Brikainim trešā vieta. Interesanti, ka Sproģis Vecpilī uzvarēja arī pērn, taču aprīkojuma dēļ viņa rezultāts netika skaitīts čempionāta ieskaitē – sportists guva punktus kā Vecpils autotrases kausa posma uzvarētājs.

VAZ Klasika klasē fināls Vecpilī mierīgs. Startā vadībā izrāvās Kalvis Tēts, taču Armands Ķēniņš sakopoja visus spēkus un atrada ceļu meistaram garām, pārliecinoši sasniedzot ilgi gaidītu pirmo uzvaru Latvijas čempionātā – savā dzimšanas dienā. Tēts finišēja otrais, bet trešajā vietā Jānis Logins. Zaudējis daudz laika sacensību sākumā, pakaļdzīšanos centās veikt Mārcis Kārkliņš, taču centieni noslēdzās ar kūleņošanu.

1600 klases finālcīņā Edijs Ošs ilgstoši meklēja ceļu garām Kasparam Sileniekam, līdz to atrada – sekoja apdzīšana un otrā uzvara pēc kārtas. Drīz pēc tam gan Kaspara mašīnai uzsprāga dzesēšanas sistēma, radot sajūtu, ka temps samazinājās karšanas dēļ. Trešais – Mareks Tauriņš.

Open 2500 klases finālā uz starta neizgāja spēcīgais Ints Jeršova. Startā uzvarēja Jānis Dreimanis un izdarīja visu, lai nepieļautu Pilskalnu posma kļūdu, kā rezultātā pirmā vieta bija rokā. Armands Plūme finišā otrais, bet Jānis Gustāns tika garām Armandam Pārupem cīņā par trešo pozīciju.

2000 Super klasē fināls norisinājās bez lielas intrigas par uzvaru – Ritvards Kārkliņš pirmais, bet Dainis Krūmiņš otrais. Trešo vietu ilgstoši turēja Juris Mesters, taču ceļu garām viņam atrada Endijs Skolmeistars, gūstot pjedestālu atgriešanās sacīkstēs.

Grobiņnieks Andis Dreimanis, kurš jau vairākus gadus sevi labi parādījis folkreisā, arī šoreiz palika uzticīgs šīm sacensībām, taču papildus tam debitēja Latvijas autokrosa čempionātā 2000 Super klase: "Ļoti patika, ka Latvijas autokrosa čempionāta braucēji trasē brauc patiešām cilvēcīgi. Piemēram, Viesturs Plētiens, piecus apļus braucot aiz manis, jau pirmajā aplī varēja mani ar vienu sitienu izsist ārā no sacensībām, bet - nē. Viņš tikai piebakstīja pie mana auto bufera, lai atgādinātu, ka joprojām atrodas man aiz muguras. Folkreisā tā nenotiek. Tur tev nevis piebaksta, bet kārtīgi iebliež pa pakaļu. Autokrosā vienpadsmit dalībnieku konkurencē izcīnīju sesto vietu, un mans auto finišēja tikai ar vienu bukti sānos. Turpretī folkreisa mašīna sacensību pusfinālā tika pie ieliektām dugām, tātad – ir pilnīgi pagalam."

Latvijas autokrosa čempionāta 3. posma rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events... mx masters

Latvijas autokrosa čempionātā šosezon atlikuši vēl divi posmi. Ceturtais no tiem tiks aizvadīts 25. augustā Smiltenes “Tepera” trasē.

Cīņas Vecpilī turpinājās arī svētdien, kur Folkreisa Vasaras kausa ceturtā posma finālā tika sagaidīta interesanta cīņa. Līderpozīciju jau no sākuma uzņēmās Sandris Vigulis, kurš arī izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas. Aiz viņa otrais brauca Māris Zālītis, taču viņam garām tika komandas biedrs Ivo Gabrāns, gūstot otro vietu. Priekšpēdējais, piektais posms notiks 7. un 8. septembra nedēļas nogalē Bauskā, “Mūsa Raceland” trasē.

Savukārt Krosa komisijas kausa septītā posma finālā no starta vadībā aizbrauca Krists Valters, sekoja Viesturs Plētiens, Andris Ustups un Endijs Skolmeistars. No cīņas ātri izstājās Raimonds Mūrnieks, kura mašīnai radās vadāmības problēmas, pēc kā sportists taranēja trases malas riepas un apmeta kūleni. No līderu grupas dzesēšanas problēmu dēļ pēdējā aplī izstājās Skolmeistars, līdz ar to trijnieks nemainīgi nonāca finišā – pirmā vieta Valteram, otrajā vietā Plētiens, bet trešo vietu izcīnīja Ustups. Viss izšķirsies 21. septembrī.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro
liepajniekiem.lv