Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallijā "Kurzeme" dramatiskā duelī Vorobjovs pārspēj Rovanperu

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Rallijā "Kurzeme" dramatiskā duelī Vorobjovs pārspēj Rovanperu
Jānis Vorobjovs
Foto: Ģirts Gertsons, Liepajniekiem.lv

Šīs sezonas pirmajā grants rallijā "Kurzeme 2016" dramatiskā duelī starp vispieredzējušāko Latvijas rallija braucēju Jāni Vorobjovu un 15 gadu veco somu talantu Kalli Rovanperu uzvaru izcīnīja Vorobjovs.

Rallija sākumā vadībā izvirzījās Rovanpera, kurš uzvarēja divus pirmos ātrumposmus, tomēr Vorobjovs mina viņam uz pēdām un atpalika vien 3,19 sekundes. Dienas atlikušajos ātrumposmos iniciatīvu pārņēma Vorobjovs, un pirmās dienas noslēdzošajā ātrumposmā savu pārsvaru spēja palielināt par deviņām sekundēm.

Sestdien abu braucēju spēkošanās turpinājās, un Vorobjovs ar Rovanperu pārmaiņus sadalīja uzvaras visos grants ātrumposmos, un kā atzina paši sportisti, abi pieļāvuši vairākas kļūdas. Dienas sākumā Rovanpera pēc vienas šādas kļūdas atkāpās līdz 13 sekunžu deficītam, taču turpmākajos ātrumposmos spēja to sadeldēt un 10 ātrumposmā jau izvirzīties rallija vadībā. Pirms diviem noslēdzošajiem pilsētas ātrumposmiem Vorobjovs atpalika vien 0,29 sekundes.

Dramatiskajā cīņā Liepājas centrā izvietotajā ātrumposmā, kas savienoja leģendāro koncertdārzu “Pūt, vējiņi!” ar jauno koncertzāli “Lielais dzintars”, pirmajā reizē fantastiski ātrs bija Vorobjovs, kurš atguva vadību, Rovanperu apsteidzot jau par 7,7 sekundēm. Otrajā reizē Vorobjovam pārsvaru izdevās dubultot un svinēt savu pirmo uzvaru rallijā “Kurzeme”. Jāatzīmē, ka šogad Vorobjovs “Kurzemē” startēja 16.reizi.

Kā pēc finiša atzina Rovanpera, viņa automašīnai pirms pilsētas ātrumposmiem salūzusi pusass, līdz ar to sacensību noslēgumā vairs nav spējis braukt maksimālā ātrumā.

“Man ļoti patīk mašīna, un esmu ļoti laimīgs. Es braucu un smaidu. Rovanpera ir ļoti ātrs un ļoti talantīgs braucējs, un šī bija fantastiska cīņa no sākuma līdz pašām beigām. Paldies arī visiem lieliskajiem faniem, kuri vakar un šodien bija ar mums. Jūs esat vislabākie!” pēc finiša sacīja Jānis Vorobjovs.

3.vietu izcīnīja Raimonds Kisiels, kurš visu ralliju aizvadīja ļoti stabilā tempā.

Spraigas cīņas notika arī LRC3 klasē, kur sportisti sacentās ar priekšpiedziņas automašīnām. Uzvaru izcīnīja igaunis Olivers Ojapervs, savukārt 2.vietā ierindojās liepājnieks Mārtiņš Sesks, kuram šis ir labākais rezultāts karjerā par spīti dažādām tehniskām ķibelēm, ar kurām 16 gadu vecais sportists saskārās visa rallija garumā. 3.vietu šajā klasē izcīnīja liepājnieks Jons Pipirs.

LRC2 klasē uz goda pjedestāla kāpa Krievijas sportisti – Igors Bulantsevs, Aleksandrs Gorelovs un Sergejs Remeņņiks. Teju visu sacensību ātrākais šīs klases braucējs bija latvietis Mārtiņš Svilis, taču 11 ātrumposmā viņš iebrauca grāvī, zaudēja vairāk nekā 20 minūtes.

Kopumā rallija dalībniekiem bija jāveic 14 ātrumposmi 123 kilometru garumā. Rallijs “Kurzeme” bija šī gada pirmais grants rallijs Baltijas valstīs, jaunā Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) Baltijas rallija kausa pirmais posms, kā arī Latvijas rallija čempionāta 2. posms un Latvijas rallijsprinta čempionāta 3. posms.

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis

     [+] [-]

, 2016-05-08 00:08, pirms 8 gadiem
Šis Rovanpera ir rads vai uzvārdbrāls........

     [+] [-]

, 2016-05-08 00:39, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Šis Rovanpera ir rads vai uzvārdbrāls........
Hari Rovanperas dēls