Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas autokrosa čempionāta B600 klase ceļā uz aizraujošu sezonu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas autokrosa čempionāta B600 klase ceļā uz aizraujošu sezonu
Monta Beierbaha testē B600 bagiju
Foto: Gatis Krastiņš, eveautosports.lv

Latvijas autokrosa čempionāta B600 klasē šogad uz starta plāno iziet gandrīz visi vadošie braucēji. Kopvērtējuma cīņu ziņā pērn klase sarūpēja vienu no aizraujošākajiem čempionātiem. Scenārijam jāturpinās arī šogad.

Šī ir klase, kurā, iespējams, ir visgrūtāk paredzēt favorītus, jo tehnika ir ļoti līdzīga, un arī daudzi no šīs klases braucējiem ir līdzvērtīgi savā braukšanas meistarībā. To spilgti pierādīja pagājušā gada sezona, kad sešos posmos bija pieci dažādi uzvarētāji. Pa uzvarai guva Jānis un Gatis Geisteri, Kaspars Menģelis, Gints Astrauskis un vienīgais, kurš izcīnīja divas uzvaras, bija pagājušās sezonas čempions Jānis Baumanis.

Šogad sacensībās vairs nestartēs Gints Astrauskis, kurš savu kaujas zirgu ir nodevis debitanta Edgara Zīverta rīcībā. Uz starta atgriezīsies vienu sezonu izlaidušais Renārs Vinokurovs.

Autocross.lv atzīst, ka ir grūti izcelt vienu favorītu, uz kuru varētu likt visu naudu un teikt, ka viņš šosezon kļūs par čempionu. Noteikti viens no galvenajiem favorītiem būs Jānis Baumanis, bet nedrīkst arī aizmirst par brāļiem Geisteriem un Kasparu Meņģeli. Šie piloti varētu būt tie, kas savā starpā sadalīs Latvijas čempiona titulu. Taču jārēķinās ar Montu Beierbahu, kura jau pagājušajā sezonā pierādīja, ka spēj būt ļoti ātra (izcīnītas divas otrās vietas).

Ja viņa pieliks stabilitātē, tad skaidrs, ka konkurentiem ar viņu būs jārēķinās. Nozīmīgi konkurenti būs Keivo Koivs un Jānis Kļava. Koivs pagājušajā sezonā lieliski mācēja izmantot ātrāko braucēju kļūdas un neveiksmes, un rezultātā kopvērtējumā ieguva ceturto vietu. Jānis Kļava var būt konkurētspējīgs, ja tiks galā ar tehniku, un savām kļūdām, ja tas notiks, viņš noteikti izrādīs konkurenci favorītiem.

Pārsteigumus var sagādāt pērn nestartējušie braucēji. Renārs Vinokurovs ir jau agrāk pierādījis, ka spēj cīnīties par visaugstākajām pozīcijām, un viņa prasmes noteikti būs jāņem vērā arī konkurentiem. Kā zināms, Edgara Zīverta rokās ir nonākusi konkurētspējīga tehnika, un ir iespējams, ka viņš mums sagādās kādu pārsteigumu šajā sezonā.

Uz starta plāno būt arī Lauris Brikainis. Pagājušās sezonas rezultāti nebija īpaši spoži, bet, kā viņš pats sacīja, tad pirmo sezonu aizvadīja, lai mācītos, bet šajā sezonā darīs visu, lai jau spētu cīnīties par visaugstākajām pozīcijām. Šajā klasē pirms gada tieši šādā situācijā bija Gints Astrauskis, tāpēc, iespējams, sagaidīsim kaut ko līdzīgu šosezon no Laura.

Sezona būs interesanta, un ļoti grūti šobrīd prognozēt tās iznākumu. Kādi būs spēku samēri realitātē, redzēsim pavisam drīz Smiltenē!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv