Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Latviešu SRT komanda Īrijas ralliju sāk ar trešo vietu kvalifikācijā

Latviešu SRT komanda Īrijas ralliju sāk ar trešo vietu kvalifikācijā
Foto: fiaerc.com

Ceturtdien ar treniņbraucieniem un kvalifikāciju Īrijas salā startēja Eiropas rallija čempionāta (ERC) otrais posms, kurā piedalās arī "Sports Racing Technologies" komanda no Latvijas.

Laikapstākļi šobrīd "Circuit of Ireland" rallija norises vietā nav iepriecinoši - lietus dēļ trase šodien bija slapja un uz tās daudzviet samesti dubļi. Rezultātā vairākas ekipāžas jau treniņa un kvalifikācijas laikā avarēja.

"Sports Racing Technologies" komanda šajā rallijā startē ar divām ekipāžam. Nikolajs Grjazins/Jaroslavs Fjodorovs ("Peugeot 208 VTi R2") bija trešie ātrākie viena tilta piedziņas ieskaitē, kā arī "ERC Junior" čempionāta vērtējumā, piekāpjoties tikai norvēģa Stīva Roklanda (“Peugeot 208 VTi R2”) un poļa Lukaža Pieniazeka ("Opel Adam R2") ekipāžām.

Savukārt Rauls Jētss/Andruss Toms aizvada vien otrās sacensības latviešu komandas sastāvā. Pirms tam viņi ar "Škoda Fabia R5" startēja rallijā "Sarma", bet šīs igauņiem būs pirmās asfalta sacensības ar minēto mašīnu. Kvalifikācijā, kas notika 4.2 km garā ātrumposmā, Jētsa ekipāža ierindojās 12. pozīcijā.

"Circuit of Ireland" rallijā kopumā startēs vairāk nekā 30 ekipāžas, kuru rīcībā būs jaudīgā R5 klases tehnika, līdz ar to cīņa solās būt sīva ne vien par pirmo trijnieku, bet arī vadošo desmitnieku.

Ātrākais kvalifikācijā ceturtdien bija pasaules rallija čempionāta WRC2 ieskaites dalībnieks Elfins Evanss, kurš aiz sevis atstāja pērnā gada Eiropas čempionu Kajetanu Kajetanoviču un Aleisteru Fišeru. Viņi visi startē ar "Ford Fiesta R5". Tikmēr Kreigs Brīns ("Citroen DS3 R5"), kurš šajā rallijā uzvarēja pirms gada, bet šogad pievērsies pasaules čempionātam, bija ceturtais ātrākais.

Ātrumposmi sacensībās tiks aizvadīti piektdien un sestdien.

Izmantotie resursi:
FIA ERC – European Rally Championship


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.