Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Poļu sportists arī šogad plāno startēt ''Rally Liepāja''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Poļu sportists arī šogad plāno startēt ''Rally Liepāja''
Foto: FIA ERC

Lukašs Habajs gatavojas 2017. gada FIA Eiropas rallija čempionāta sezonai – 2016. gadā viņš ieguvis vērtīgu pieredzi un jaunajā sezonā startēs kopā ar ERČ titulu ieguvušu stūrmani. 41 gadu vecais Polijas pilots stāsta par Danielu Dimurski, automašīnas maiņu un iemaņu uzlabošanu uz sniega seguma ceļiem.

Kāpēc arī 2017. gadā esi izlēmis atgriezties ERČ?
ERČ man bija loģiska izvēle pēc mērķu sasniegšanas Polijā. Pagājušajā gadā nedaudz izmēģināju, un man iepatikās. Tā man ir pilnīgi jauna pieredze visos aspektos. Jūtu, ka ERČ ir čempionāts, kurā varu attīstīties kā braucējs un to pašu var darīt arī mana komanda. Konkurences līmenis šeit noteikti ir augstāks nekā nacionālajā čempionātā!

Kā pa ziemu esi gatavojies sezonai?
Šogad mums Polijā bija lieliska ziema un veicu daudz treniņus ar savu Evo IX. Ja neskaita to, nekā īpaši neesmu gatavojies. Ar Fiesta esmu nobraucis 100 km pa sniegu un Azoru salās kopā ar citiem dalībniekiem plānojam piedalīties vienas dienas testos. Ar to būtu jāpietiek, lai atrastu pareizos regulējumus!

Runājot par tavu sacensību programmu, kāds ir 2017. gada plāns?
Šosezon esmu ieguvis jaunu stūrmani, Danielu Dimurski, kurš pagājušajā gadā kopā ar Čučalu kļuva par ERC2 klases čempionu. Esmu pārliecināts, ka viņa pieredze būs ļoti noderīga, jo sevišķi tādos rallijos kā Azoru salās, kuros nekad neesmu piedalījies. Plānojam startēt sešos posmos – Portugālē, Spānijā, Polijā, Čehijā, Itālijā un Latvijā!

Vai gaidāmajā sezonā plāno mainīt automašīnas?
Pirmajos divos rallijos izmantosim manu veco Fiesta R5. Pēc tam līdz nākamajām sacensībām mums būs trīs mēneši laika padomāt, vai sezonu noslēgt tajā pašā auto, vai izmēģināt kādu citu. Apsveru pāris variantus, taču šobrīd vēl ir pāragri spriest par to, kas notiks!

Izmantotie resursi:
2017.lvrally.com

  -1 [+] [-]

, 2017-03-07 22:51, pirms 7 gadiem
tāds piz decs notikums Latvijas sportā! Poļu sportists brauks pa Latviju! wow!!! tik de bils virsraksts vnk pzdc

     [+] [-]

, 2017-03-07 23:31, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: tāds piz decs notikums Latvijas sportā! Poļu sportists brauks pa Latviju! wow!!! tik de bils virsraksts vnk pzdc
-
palasi par tekvondo

     [+] [-]

, 2017-03-08 09:22, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: -
palasi par tekvondo
darīts un nošeirots ar tekstu(apm) - urlas uzdarbojas!!

     [+] [-]

, 2017-03-08 09:28, pirms 7 gadiem
vnk kā var uzlikt tādu virsrakstu- it kā tas pilots būtu kaut kāda zvaigze.. mums Latvijā pašiem pietiek labu braucēju un regulāri pie mums brauc no ārvalstīm..
kas šitas pa pilotu kkāds čempions? kkā neredzu nevienu tādu piebildi!
Bet pasniegts tā, ka tas būtu gada notikums autorallijā!
dedukcija, bērni!!!! pelēkā viela- tāda lieta ir!!!
..google rāda, ka tādu zina TIKAI POLIJĀ!!!!! LOL

     [+] [-]

, 2017-03-08 09:30, pirms 7 gadiem
Džeks noteikti pats par "mums"ierēc, ka- redziet- be piz dtijs notikums! Polis te brauks! woo-hoo!!! vnk vāks ar jums. verētu padomāt, ka mēs šeit ralliju neesam redzējuši.. kauns