Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas WRC rallijs varētu tikt atcelts

Zviedrijas WRC rallijs varētu tikt atcelts
Viens no Zviedrijas WRC rallija ātrumposmiem
Foto: Andreas Eriksson

Siltie laikapstākļi skāruši ne tikai Baltiju, bet arī Skandināviju. Šī iemesla dēļ pastāv iespēja, ka varētu tikt atcelts pasaules rallija čempionāta 2.posms Zviedrijas WRC rallijs.

No 12. - 14.februārim plānots aizvadīt Zviedrijas WRC ralliju, taču šobrīd pastāv iespēja, ka rallijs varētu tikt atcelts, jo daudzos ātrumposmos nav ne sniega, ne ledus, ne sasalušu ceļu. Tāpat vietām trasi klāj lielas peļķes. Diemžēl arī laika prognozes nav iepriecinošas, jo nedēļas pirmajā pusē gaiss sasils līdz +5 grādiem.

''Šobrīd esam izplānojuši vairākus iespējamos variantus. Pavērosim, cik precīzas būs sinoptiķu prognozes un kāds būs laiks. Mums diemžēl nav iespēju ietekmēt šos procesus. Jebkurā brīdī apstākļi var mainīties. Iespējams, nāksies veikt izmaiņas dažos ātrumposmos,'' tā nesen zviedru medijos izteicās Svenska Rallyt AB prezidents Glens Olsons.

Taču svētdien informācija no organizatoriem liecina par to, ka situācija ir pasliktinājusies. ''Tas ir bailīgi, cik ātri laiks var mainīties. Piektdien viss bija kārtībā, bet šobrīd situācija ir būtiski mainījusies. Jā, rallija laikā sola mīnusus un pat sniegu, bet svarīgākais jautājums, vai ceļi būs sasaluši. Mums vajag, lai ceļi būtu sasaluši, jo tikai tad mēs varam aizvadīt ralliju. Pirmajā vietā tomēr būs drošība. Ja mēs secināsim, ka apstākļi nav droši, mēs tos ceļus nevarēsim izmantot,'' nobeidz Olsons

Atgādināsim, ka ziemas rallijam nepiemēroto apstākļu dēļ nesen tika atcelts Lietuvas rallija čempionāta 1.posms, kā arī Eiropas rallija čempionāta 1.posms ''Rally Liepāja''.

Izmantotie resursi:
Rally Sweden | Closer to rally

     [+] [-]

, 2016-02-07 22:53, pirms 8 gadiem
Jāvirzās vēl vairāk uz ziemeļiem, pārāk nestabili laika apstākļi pēdējos gados..

     [+] [-]

, 2016-02-08 01:15, pirms 8 gadiem
Zviedri jau nu varēja ieplānot rallija ātrumposmus tālāk uz ziemeļiem. Skandināvijas ziemeļos jau nu sals un sniegs ir. Neticas arī, ka tur nav piemērotu ceļu. Cita lieta, ka tagad gan varētu būt par vēlu ko mainīt. Taču, laicīgi parūpējoties par rezerves variantu, šādu problēmu nebūtu.