Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu komandas ekipāžai rallijs Norvēģijā beidzas kupenā

Latviešu komandas ekipāžai rallijs Norvēģijā beidzas kupenā
Norvēģu pilota iespaidīgais lidojums
Foto: Birkelund Media

Ar pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieka Madsa Ostberga uzvaru sestdien noslēdzās Norvēģijas rallija čempionāta 2.posms, rallijs Finnskog. Uz starta šajā posmā izgāja arī latviešu SRT komandas pilots Nikolajs Grjazins, kuram diemžēl neizdevās sasniegt finišu.

Par rallija galveno favorītu tika uzskatīts norvēģis Mads Ostbergs, kurš šajā posmā startēja ar ''Ford Fiesta R5'' automašīnu. Bez viņa uz starta stājās vēl vairāki spēcīgi norvēģu braucēji, kuru rīcībā arī bija ''Ford Fiesta R5'' mašīnas.

Pēc trīs posmiem devītais absolūti un otrais A5 klasē bija Grjazins, kurš tobrīd savas klases līderim zaudēja nepilnu pusminūti. Diemžēl nākamajā ātrumposmā Grjazins kļūdījās uz bremzēšanu, kā rezultātā auto saslīdēja un ielidoja kupenā. Ekipāža pusotru stundu mēģināja izrakties no sniega, taču tas viņai neizdevās un līdz ar to rallijs bija beidzies. Tāpat neveiksmīgs šis posms bija kādai norvēģu ekipāžai, kura piedzīvoja smagu avāriju, pēc kuras trasē devās mediķi. Kā vēlāk atzina sportisti, tad auto esot cietis visai daudz, bet viņiem pašiem viss ir kārtībā.

Tikmēr uzvaru izcīnīja Ostbergs, kurš uzrādīja ātrākos laikus visos sešos ātrumposmos. Minūti viņam zaudēja Anders Grondāls (''Ford Fiesta R5''), bet trešais finišēja pagājušā gada Rally Liepāja otrās vietas ieguvējs ERČ Junioru klasē Stīvs Roklands (''Peugeot 208 R2''),

Rallija kopvērtējums:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Mads ØstbergFord Fiesta R5 65:13.3
2.Anders GrøndalFord Fiesta R5+1:01.8
3.Steve RøklandPeugeot 208 R2+4:13.6
4.Johan KristofferssonMitsubishi EVO IX+5:04.5
5.Oscar SolbergSubaru Impreza STi+5:09.9
6.Jo Inge BakkenMitsubishi EVO 6+5:59.9
7.Christian August SelmerFord Fiesta R5+6:18.1
8.Kenneth JohnsrødMitsubishi EVO IX+6:24.4
9.Søren SnartemoBMW M3+6:27.0
10.Geir Helge FrøslidSubaru Impreza STi+6:45.5