Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis: "Man vēl jāmācās, lai brauktu Eiropas sportistu līmenī"

Andrejs Siliņš

Sirmacis: "Man vēl jāmācās, lai brauktu Eiropas sportistu līmenī"
Ralfs Sirmacis
Foto: no personīgā arhīva

Aizvadītajā Eiropas rallija čempionāta otrajā posmā rallija komandas “Okartes Autosporta Akadēmija” ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs izcīnīja 3.vietu, bet paralēli notiekošajā Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā Sirmača ekipāžai - 1.vieta, bet otrajā posmā - 2.vieta.

Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs nolēma startēt ne tikai Latvijas rallija čempionāta pirmajos divos posmos, bet arī ERC 2.posmā, lai salīdzinātu savu braukšanas prasmi un gala rezultātu ar spēcīgajām ārzemju ekipāžām. R.Sirmacis atzīst, ka sākums nebija daudzsološs. Pierakstot trasi, viss bijis dubļos. Taču, kad bija jāstartē, temperatūra bija ievērojami kritusies un trases segums bija palicis pavisam citāds. Lai finišētu šajā trīs dienu ilgajā rallijā, sportistiem bija jādomā par vairākiem riepu komplektiem. Šī iemesla dēļ – lai taupītu riepas - Sirmača ekipāža pieņēma lēmumu nestartēt rallija shakedown.

Sirmacis: “Ar šādām šaurajām 15 collu riepām pirms tam nebijām braukuši, tāpēc pirmais ātrumposms man bija interesants. Likās, ka mašīna visu laiku slīd. Taču patiesais iemesls bija staigājošā gumija uz diska, jo šaurās riepas bija uzmontētas uz platajiem diskiem.”

Pirmais ātrumposms tika braukts saraustīti. Rallija pilotam R.Sirmacim nācās aprast ar riepām. Otrajā ātrumposmā jau veicās labāk. Taču trešajā dopā Sirmača ekipāžai atkal neveicās. Pēc citas, lēnāk braucošas, ekipāžas apdzīšanas Ralfa stūrmanim Mārim sākās problēmas ar stenogrammu. Sirmacis: “Kādus divus trīs kilometrus nobraucām bez stenogrammas. Tik traki nekad nebija gadījies. Pirmo reizi tā, ka nevarējām atrast stenogrammā, kur esam.”

Otrajā dienā ekipāža brauca stabili, sev ierastā tempā, bet tas izrādījās pārāk piesardzīgs, lai spētu tuvoties vadošajām ERČ ekipāžām. Trešās dienas otrajā dopā tika pieļauta kļūda. Rezultātā mašīna izbrauca cauri pļavai, bet veiksmīgi tika atpakaļ uz ceļa. Sportisti atguva uzsākto tempu un finišēja savā klasē trešie.

Ralfs Sirmacis: “Lai mēs spētu braukt daudz ātrāk un precīzāk, vēl daudz jāstrādā pie stenogrammas un bremzēšanas. Braucu pārāk netīri. Pašu kļūdas. Šis rallijs ekipāžai bijis viduvējs. Rezultāts nebija tāds, kādu vēlējāmies un varējām parādīt, taču visā visumā bija interesanti startēt tik lielā rallijā, kur jābrauc daudz kilometru. Beigās pat gribējās vēl kādus četrus ātrumposmus. Mums bija āķis lūpā!”

Nākamais rallijs ekipāžai R.Sirmacis/M.Kulšs būs Latvijas rallija čempionāta trešais posms - rallijs “Sarma” Gulbenē un Apē.

     [+] [-]

, 2013-02-07 12:01, pirms 11 gadiem
Ralfa stūrmenis laikam dabūja pa aknām, kad pazaudējās