Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" paziņo nosacījumus, lai atgrieztos rallijkrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" paziņo nosacījumus, lai atgrieztos rallijkrosā
Foto: PSRX Volkswagen Sweden

"Volkswagen" rūpnīca jau nākamajā gadā varētu atgriezties pasaules rallijkrosa čempionātā, ja 2021. gadā patiešām spēkā stāsies plānotās izmaiņas un "Supercar" klasē tiks startēts ar elektriskajām automašīnām.

Petera Solberga "PSRX" komanda, ko atbalstīja "Volkswagen" rūpnīca, decembrī paziņoja, ka 2019. gada sezonu izlaidīs konkurences trūkuma dēļ. Neilgi pirms tam kļuva zināms, ka dalību čempionātā atsauc abas spēcīgākās rūpnīcas pretinieces "Audi" un "Peugeot".

Neskatoties uz šo lēmumu, "Volkswagen" negrasās novērst acis no rallijkrosa un cītīgi seko līdzi, kas tiek darīts, lai īstenotu mērķi par spēkratu pilnīgu elektrificēšanu jau uz 2021. gadu. Tiesa, lai Vācijas autoražotājs atgrieztos sacīkstēs, tas vēlas to pašu redzēt no citām rūpnīcu komandām.

"Šo ideju esam atbalstījuši jau kopš sākuma un, kā jau esmu teicis iepriekš, mūs turpina tas interesēt," komentējot rallijkrosa elektrifikācijas plānus, stāsta "Volkswagen Motorsport" direktors Svens Smētss. "Tomēr viss nav atkarīgs tikai no mums - ir nepieciešami arī citi ražotāji, kas vēlas, lai rallijkrosā tiktu startēts ar elektriskajām mašīnām. Tikai tādā gadījumā pieņemsim lēmumu par atgriešanos."

Par galīgo termiņu, lai izlemtu, vai jau 2021. gadā "Supercar" klasi pilnībā elektrificēt, noteikts 29. marts. Smētss atzīst, ka gadījumā, ja tas notiks, jau 2020. gadā "Volkswagen" atkal varētu iziet uz starta pasaules čempionātā.

"Protams, mēs to nopietni apsvērtu, taču domāsim tikai tad, kad tas būs vajadzīgs," viņš saka.

"Volkswagen" turpina attīstīt savu elektrisko sacīkšu auto "ID. R", ar ko pērn uzvarēja Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkstēs. Tieši šī spēkrata koncepts varētu kļūt par pamatu elektriskās rallijkrosa mašīnas radīšanā.

2017. un 2018. gada pasaules čempions rallijkrosā Johans Kristofersons jau paziņojis, ka nākamo sezonu pavadīs Pasaules salonautomobiļu kausa izcīņā (FIA WTCR), kur pārstāvēs "Sebastien Loeb Racing" komandu un startēs ar "Volkswagen Golf GTI TCR" autošosejas spēkratu.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati