Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Rally Alūksne" sola ziemu un EUR 1000 ātrākajai 2WD ekipāžai

Juris Grīns
Juris Grīns

"Rally Alūksne" sola ziemu un EUR 1000 ātrākajai 2WD ekipāžai
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Jau šīs nedēļas beigās Latvijas laika prognozēs beidzot parādās sen gaidītais sals un sniegs, kas nozīmē, ka ziema, tāpat kā rallijsprints "Alūksne 2014", atcelta netiek.

Latvijas rallijsprinta pirmā posma "Alūksne 2014", kas norisināsies 17. un 18. janvārī, organizatori noliedz šaubas par iespējamo sacensības nenotikšanu un atgādina, ka pieteikumu pieņemšana joprojām turpinās.

Pēc sacensības rīkotāju rīcībā esošās informācijas, uz starta Alūksnē redzēsim gan "Rally Alūksne 2013" otrās vietas ieguvēju Sīmu Plangi no Igaunijas, gan pagājušā gada Latvijas rallija čempionus A+ klasē Mārtiņu Svili/Ivo Pūķi, kas pirmo reizi uz starta gatavojas iziet ar "Ford Fiesta R5" automašīnu.

Pateicoties atbalstītājiem, arī šogad alūksnieši tupina iepriekšējā gadā aizsāktās tradīcijas un ātrākajai 2WD ekipāžai tiks piešķirta naudas balva EUR 1000 apmērā. Jāatgādina, ka 2013. gadā šo balvu godam nopelnīja Atis Bruņinieks ar stūrmani Edgaru Grīnu.

2011. un 2012. gadā Alūksnes rallijā uzvaru guva Jānis Vorobjovs, savukārt pirms gada par uzvarētāju kļuva ar Latvijas licenci braucošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš aizvadītās nedēļas nogalē ieguva septīto vietu Eiropas rallija čempionāta Austrijas posmā.

Ātrumposmu kartes un pilnu dalībnieku sarakstu organizatori sola publiskot tuvojoties sacensībām.

Informāciju sagatavoja rallijsprinta
"Alūksne 2014" preses centra vadītāja
Dace Janova