Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots Vurcs aizvada testus Jāņa Baumaņa komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots Vurcs aizvada testus Jāņa Baumaņa komandā
Alekss Vurcs
Foto: World RX Team Austria

Jāņa Baumaņa pārstāvētās rallijkrosa komandas "World RX Team Austria" sastāvā testus aizvadījis kādreizējais Formula 1 pilots Aless Vurcs.

Šobrīd Vurcam ir 42 gadi un pēdējās sezonās viņš startē Lemānas prototipu sacensībās. Iepriekš viņš pārstāvējis "Peugeot" rūpnīcu, bet tagad jau četrus gadus brauc "Toyota" sastāvā. Divas reizes austrietim izdevies uzvarēt Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Savukārt no 1997. līdz 2007. gadam Vurcs startēja F1 čempionātā, pārstāvot "Benetton", "McLaren" un "Williams" komandas.

"World RX Team Austria" jau ilgāku laiku cerējusi, ka Vurcs aizvadīs rallijkrosa testus tās sastāvā. Beidzot tas ir noticis, un pieredzējušajam sportistam bija iespēja testēt 2017. gada "SuperCar" klases auto.

"Bija fantastiski braukt ar šo mašīnu," saka Vurcs. "Jau pēc dažiem pirmajiem izbraucieniem spēju to jauki kontrolēt, saprastu, kā ar to jābrauc līkumos. Ņemot vērā milzīgo jaudu, tas bija īpaši forši. Gribu pateikties komandai par doto iespēju, esmu patīkami pārsteigts. Varu teikt, ka vienkārši mīlu rallijkrosu."

Vurcs pagaidām vēl neplāno pievērsties rallijkrosam pilnībā, tomēr jau 2017. gadā plāno aizvadīt atsevišķas sacīkstes.

"Es ar prieku piedalītos sacīkstēs," viņš saka. "Dažu nākamo nedēļu laikā viss kļūs skaidrāks. Redzēs, kāds varētu būt kalendārs, kā es visu varētu apvienot."

"World RX Team Austria" vadītājs Makss Puhers atzīst, ka Vurca sniegums bijis lielisks un nākamajā sezonā viņš kopā ar komandu varētu piedalīties vienā vai divos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos.