Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Žala/Mālnieks kļūst par Lietuvas rallija čempioniem

Žala/Mālnieks kļūst par Lietuvas rallija čempioniem
Vaidotas Žala/Andris Mālnieks. Foto: Agrorodeo Dakar

Sestdien tika aizvadīts noslēdzošais Lietuvas rallija čempionāta posms ''Rally Classic'', kurā pārliecinošu uzvaru svinēja apvienotā lietuviešu un latviešu ekipāža Vaidotas Žala/Andris Mālnieks, kuri šajā rallijā startēja ar ''Škoda Fabia R5'' automašīnu.

Šis bija čempionāta sestais un noslēdzošais čempionāta posms. Pavisam kopā uz starta izgāja vairāk nekā 30 ekipāžas, kurām sestdien bija jāveic 12 ātrumposmi.

Jau ar pirmajiem ātrumposmiem Žala/Mālnieks apliecināja savu pārākumu, kas ir izpaudies visas sezonas laikā. Pēc sešiem ātrumposmiem Žala savus tuvākos sekotājus apsteidza jau par minūti un 15 sekundēm. 13.vietā tobrīd atradās vienīgā latviešu ekipāža Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuriem pirmajos divos ātrumposmos bija tehniskas problēmas, kas tādējādi neļāva iesaistīties cīņā par Top 3 rezultātiem.

Arī rallija otro daļu Žala aizvadīja pārliecinoši, it sevišķi noslēdzošo posmu, kur 20 kilometrus garajā posmā, kas notika pa tumsu, Žala tuvāko sekotāju apsteidza par gandrīz 54 sekundēm. Finišā Žala/Mālnieks izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Kopumā ekipāža bija ātrākā desmit no 12 ātrumposmiem.

Pateicoties šai uzvarai, Žala/Mālnieks izcīnīja čempiontitulu, kas Vaidotasam bija pirmais tituls, bet Andrim – otrais (pirmais 2017.gadā kopā ar Jāni Vorobjovu).

Otro vietu izcīnīja Giedrius Notkus, kurš atpalika divas minūtes un 41 sekundi, bet trešo vietu izcīnīja Vitautas Švedas, kurš startēja ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnu.

Piekto vietu izcīnīja Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis. Pēc diviem posmiem Vorobjova ekipāža kopvērtējumā pēc tehniskajām problēmām atkrita uz 26.vietu, līderim zaudējot nepilnas četras minūtes, taču turpinājumā ekipāža spēja aizcīnīties līdz piektajai vietai, uzvarētājiem zaudējot gandrīz sešas minūtes.

Diemžēl finišu nesasniedza ātrais Martinas Samsonas, kurš startēja ar ''Ford Fiesta N5''. Pēc četriem posmiem viņš ieņēma otro vietu, taču piektajā posmā lietuvietis bija spiests izstāties tehnisku problēmu dēļ.

Rallija rezultāti:

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.Žala V. - Mālnieks A.Škoda Fabia R51:02:42.9
2.Notkus G. - Strižanas D.Mitsubishi Lancer Evo IX+2:41.1
3.Švedas V. - Čepulis M.Volkswagen Polo GTI R5+3:13.5
4.Rostilov D. - Troshkin G.Mitsubishi Lancer Evo IX+3:54.7
5.Vorobjovs J. - Pūķis I.Mitsubishi Mirage RS Proto Evo II+5:56.7
6.Malaševičius N. - Varža M.Ford Fiesta Proto+6:34.7
7.Stolarski M. - Dzienis B.Mitsubishi Lancer Evo IX+6:45.9
8.Vyazovich S. - Akhremchik D.Mitsubishi Lancer Evo X+6:55.1

Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.