Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Rally Estonia'' ātrākais Tenaks, Sesks/Francis izcīna pirmo uzvaru JWRC klasē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Rally Estonia'' ātrākais Tenaks, Sesks/Francis izcīna pirmo uzvaru JWRC klasē
Sesks/Francis

Ar igauņu sportista Ota Tenaku uzvaru svētdien noslēdzās ''Rally Estonia'', kas bija pasaules rallija čempionāta (WRC) 4.posms. Junior WRC klasē pirmo uzvaru WRC karjerā izcīnīja liepājnieks Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci.

Pēc rallija otrās dienas līderis bija Ots Tenaks, kuram 11,7 sekundes zaudēja komandas biedrs Kreigs Brīns, kamēr Junior WRC klasē otrais bija Sesks, kurš tobrīd 11,2 sekundes atpalika no mājinieka Roberta Virvesa.

Rally Estonia noslēdzošajā dienā bija jāveic seši ātrumposmi, kurus visātrāk veica ''Toyota'' komandas braucēji. Taču kopvērtējumā tas lielu lomu nespēlēja, jo mājiniekam Otam Tenakam izdevās nosargāt savu pārsvaru un izcīnīt uzvaru savā mājas rallijā. Šis bija Tanaka pirmais panākums pie ''Hyundai i20 Coupe WRC'' stūres. Otro vietu izcīnīja īru sportists Kreigs Brīns, kurš savam komandas biedram zaudēja 22,2 sekundes. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa franču sportists Sebastjans Ožjē, kurš no Tanaka atpalika 26,9 sekundes. Piekto vietu izcīnīja Kalle Rovanpera, kurš noteikti būtu iesaistījies cīņā par uzvaru, ja ne stūrmaņa kļūda sestdienā (stūrmanis noņēma radiatora aizsegu neatļautā vietā), par ko ekipāža tika sodīta ar vienas minūtes sodu.

Neveiksmīga nedēļas nogale padevās Tjerī Noivilam, kurš svētdien atgriezās pēc Rally 2 sistēmas. Sportists visus rīta ātrumposmus brauca ļoti mierīgi, tādējādi taupot riepas Power Stage posmam, taču noslēdzošajā posma startā Noivila automašīnai radās tehniskas problēmas, kas liedza uzrādīt labu rezultātu. Tikmēr smagu avāriju piedzīvoja japāņu braucējs Takamoto Katsuta, kurš visas nedēļas nogalē demonstrēja lielisku ātrumu.

WRC2 klasē uzvaru svinēja Mads Ostbergs, kamēr Nikolajs Grjazins noslēdzošajā posmā pārsita riteni un kopvērtējumā no otrās vietas atkrita uz piekto vietu. Otrais WRC2 klasē Adriens Formaks. Taču starp visām R5 klases mašīnām pārliecinoši ātrākais bija Olivers Solbergs, kurš par 38,7 sekundēm apsteidza Ostbergu. Līdz ar to Oliveram arī pārliecinoša uzvara WRC3 klasē par minūti apsteidzot Jari Hutunenu.

JWRC klasē, kurā pavisam kopā uz starta izgāja 12 ekipāžas, noslēdzošajā dienā ātrs bija Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci, kuriem 14.posmā izdevās pārņemt vadību, jo igaunis Roberts Virves zaudēja 45 sekundes un kopvērtējumā no pirmās vietas atkrita uz trešo. Arī turpinājumā Sesks brauca ātri un stabili, finišā par 14,7 sekundēm apsteidzot ātro somu Sami Pajari. Šī Seskam bija pirmā uzvara JWRC karjerā! Tāpat Mārtiņš kļuvis par pirmo latvieti, kurš uzvarējis JWRC.

Nākamais WRC posms pēc divām nedēļām notiks Turcijā.

Rallija rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Tänak OttHyundai i20 Coupe WRC1:59:53.6
2.Breen CraigHyundai i20 Coupe WRC+22.2
3.Ogier Sebastien.Toyota Yaris WRC+26.9
4.Evans ElfynToyota Yaris WRC+41.9
5.Rovanperä Kalle.Toyota Yaris WRC+1:18.7
6.Suninen TeemuFord Fiesta WRC+2:39.6
7.Lappi EsapekkaFord Fiesta WRC+2:52.0
8.Greensmith Gus.Ford Fiesta WRC+4:53.8

Rallija rezultāti JWRC klasē:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.Sesks MārtiņšFord Fiesta Rally42:21:20.5
2.Pajari SamiFord Fiesta Rally4+14.7
3.Virves RobertFord Fiesta Rally4+37.8
4.Bell RuairiFord Fiesta Rally4+5:12.7
5.Pollara MarcoFord Fiesta Rally4+7:03.9

     [+] [-]

, 2020-09-06 17:41, pirms 4 gadiem
''Junior WRC klasē otrais bija Sesks, kurš tobrīd 11,2 sekundes atpalika no kājnieka Roberta Virvesa''!!! Tad jau Sesks ļoti lēns, ja pat atpaliek no kājnieka.