Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis pēc Lohīkas posma saglabā līdera pozīciju čempionāta kopvērtējumā

Krišs Upenieks

Baumanis pēc Lohīkas posma saglabā līdera pozīciju čempionāta kopvērtējumā
Publicitātes foto

Svētdien Lohīkas (Loheac) rallijkrosa trasē noslēdzās FIA pasaules un Eiropas čempionāta Francijas posma cīņas. Latviešu rallijkrosists Jānis Baumanis tās noslēdza ar izkarotu 7.vietu kvalifikācijas braucienos un ceturto pozīciju savā pusfināla braucienā.

Diena “Set Promotion” komandā startējošajam sportistam sākās ar iesildīšanos. Treniņbraucienos uzrādītie apļa laiki vēlreiz apliecināja, ka Jānis pelnīti atrodas čempionāta kopvērtējuma galvgalī un arī šoreiz var cīnīties par vietu finālā. Pie tam iesildīšanās braucienu iznākums bija visai intriģējošs, jo sportistu uzrādītie apļa laiki, pirmajiem 14 braucējiem iekļaujoties apmēram sekundes intervālā, bija ļoti, ļoti līdzīgi. Var piezīmēt, ka teicamu sniegumu demonstrēja arī Artis Baumanis, kurš rīta cēliena braucienu izskaņā brālim zaudēja tikai 0,007 sekundes.

Lohīkas posma trešajā kvalifikācijā Jānis startēja no labākās iespējamās vietas, tomēr “Set Promotion” komandas mehāniķu sagatavotā “Renault Twingo” jauda šoreiz nebija Latvijas pārstāvja pusē. Viņa paša vārdiem sakot, startā labākās pozīcijās ir sacīkšu mašīnas ar mazāku jaudu, jo tām mazāk buksē velkošie riteņi un ir vieglāk izrauties vadībā. Tāpēc arī Jānim pēc starta sanāca cīnīties no aizmugures un rezultātā samierināties ar desmito labāko rezultātu. Arī brālim Artim trešais kvalifikācijas brauciens izvērtās neveiksmīgs, jo jau otrajā aplī plīsa riepa un finišā vien 24.pozīcija.

“Šīs viennozīmīgi bija sezonas smagākās sacensības. Visos startos mazāk jaudīgas mašīnas aizbrauca priekšā, jo viņām tik daudz nespolē riteņi un tad sanāk cīnīties no aizmugures līdz priekšai,” stāsta Jānis.

Ceturtajā kvalifikācijas braucienā scenārijs atkārtojās un Jānis finišā atkal uzrādīja desmito rezultātu. Artim pēdējais kvalifikācijas brauciens turpretī izdevās vienkārši teicams, jo pēc sekmīga starta “Rallycross Challenge Europe” braucošais sportists spēja noturēt pozīciju un finiša līniju šķērsoja pirmais. Ceturtās kvalifikācijas kopvērtējumā tas viņam garantēja augsto sesto vietu, tomēr ar to nedaudz pietrūka, lai būtu starp 12 ātrākajiem, tā iegūstot tiesības startēt pusfinālā un pēcāk arī finālā. Jānim ar kvalifikācijas sesijā iegūto septīto pozīciju gan durvis uz pusfināla braucieniem bija vaļā. Spēcīgas konkurences apstākļos Jānim Lohīkas posms pusfinālā tomēr beidzās. Tiesa, laika deficīts līdz trešajā pozīcijā finišējušajam Maksimiljēnam Eveno un līdz ar to caurlaidei uz finālu bija ļoti niecīgs - tikai 0,177 sekundes.

“Posms man ir beidzies un šoreiz diemžēl bez fināla. Tā tas ir pirmo reizi šogad. Ir nedaudz sāpīgi, bet tāpat ir labāk nekā pagājušajā gadā, kad no Lohīkas aizbraucu bez punktiem. Šoreiz izcīnīju 13 punktus un joprojām esmu čempionāta vadībā, lai gan mans pārsvars ir ievērojami sarucis. Tas nozīmē tikai to, ka atlikušajos posmos Spānijā un Itālijā ir jābrauc ar pedāli grīdā. Esmu jau gatavs Spānijai un domāju, ka Barselonas jaunajā trasē tieši man būs priekšrocības,” sacensību iznākumu komentē Jānis.

FIA Eiropas čempionāta kopvērtējumā Jānis Baumanis joprojām atrodas vadībā, tomēr viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju ir sarucis no 25 līdz 9 punktiem. Proti, Jāņa kontā pirms posma ir 113 punkti, dānim Ulrikam Linnemanam, kurš kļuva par Lohīkas posma uzvarētāju, tagad ir 104 punkti, bet trešajā vietā ar 85 punktiem atrodas ungārs Kristiāns Žābo.

Atgādinām, ka joprojām turpinās Baumanis Motorsport fanu konkurss. Kļūstot par Jāņa Baumaņa sekotāju populārākajos sociālajos tīklos un atbildot pareizi uz konkursa ietvaros uzdotajiem jautājumiem, ikvienam interesentam ir iespēja doties līdzi Baumanis Motorsport komandai apmaksātā braucienā uz pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Itālijā oktobra vidū.

Informāciju sagatavoja:
Baumanis Motorsport Preses dienests

     [+] [-]

, 2015-09-06 19:16, pirms 9 gadiem
prieks par baumani ,bet šķiet ka Nitisš varēs meklet jaunu komandu kur stūrēt nākamo sezonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja