Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Bakerūds: "Reizēm likās, ka nekad neizdosies uzvarēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Bakerūds: "Reizēm likās, ka nekad neizdosies uzvarēt"
Andreass Bakerūds. Foto: FIA World RX

Latvietis Jānis Baumanis beidzot nodrošināja sev iespēju nostāties uz goda pjedestāla, Kanādas posmā izcīnot otro vietu, kas ir viņa karjeras labākais rezultāts World RX ietvaros. Tikmēr Andreass Bakerūds posmā izcīnīja uzvaru un trīs posmus pirms sezonas beigām būtiski palielināja intrigu cīņā par čempiona titulu.

Monster Energy RX Cartel pilotam Bakerūdam šī bija pirmā World RX uzvara kopš 2016. gada Argentīnas posma. Divos šī gada posmos uzvara bija tuvu – izcīnītas otrās vietas gan Beļģijā gan Lielbritānijā – taču Kanādas posmā norvēģim beidzot izdevās tikt pie ilgi gaidītās uzvaras.

Bakeruds paslavēja visas komandas ieguldīto darbu lai beidzot izcīnītu uzvaru, kas brīžam šķita kā neaizsniedzams mērķis. „Kā komanda esam strādājuši ļoti smagi un es nerimstoši cerēju, ka šī diena kaut kad pienāks. Šogad bijušas tik daudzas neveiksmes –  reizēm likās, ka nekad neizdosies uzvarēt,” stāsta Bakerūds.

„Bija jāiegulda milzīgs darbs, lai paspētu izveidot komandu līdz pirmajam posmam Abū Dabī. Beļģijā un Lielbritānijā bijām ļoti tuvu uzvarai, un līdz pat pusfinālam bijām spēcīgi arī Zviedrijā. Pat šodien man finālā bija nelielas problēmas, jo startā pārkarsēju sajūgu. Mūsu komanda nerimstoši turpinājusi strādāt un esmu priecīgs, ka beidzot šis darbs ir izdarīts. Kopš manas pēdējās uzvaras pagājušas gandrīz 950 dienas. Ja godīgi, šis nebija posms, kurā cerēju cīnīties par uzvaru, Kanādā man līdz šim īpaši nebija veicies. Esmu priecīgs, ka auto noturējās vienā gabalā lai varu izcīnīt RX Cartel pirmo uzvaru.”

Ar šo uzvaru Bakerūds kopvērtējumā pakāpjas uz otro vietu, esot vien piecu punktu attālumā no kopvērtējuma līdera Kevina Hansena. Kevins finālā finišu šķērsoja piektajā vietā, taču pēc tam tika diskvalificēts par avārijas izraisīšanu ar GC Kompetitionpilotu Antonu Marklundu. Kevins Hansens šogad izcīnījis 143 punktus, otro vietu ieņem Bakerūds ar 138 punktiem, bet Timijs Hansens ar 129 punktiem ir trešajā vietā.

Runājot par savām izredzēm pacīnīties par čempiona titulu, Bakerūds saka: „Visi esam tik vienlīdzīgi, ka sacensību rezultātus prognozēt nav iespējams. Domāju ka čempiona tituls izšķirsies vien Keiptaunas (2019. gada sezonas noslēdzošais posms) posma finālā. Uzvarēt čempionātā nebūs viegli, ir nepieciešami labi rezultāti un veiksme. To izdarīt būs grūti, bet nekad nevar zināt kā viss izvērsīsies.”

Uz Kanādas posmu ierodoties vien sešus punktus aiz brāļa Kevina, Timijs Hansens zaudēja kaudzi punktu pēc sadursmes otrajā kvalifikācijā un ļoti haotiskas ceturtās kvalifikācijas. Viņa Peugeot 208 vairāku automašīnu kontakta rezultātā tika būtiski sabojāts un knapi spēja šķērsot finiša līniju, no kurienes uz dalībnieku parku aizkļūt bija iespējams vien uz evakuatora. Šo negadījumu rezultātā Timijs nespēja iekļūt pusfinālā un Kanādas posmā izcīnīja vien četrus punktus.

Otro vietu posmā izcīnīja Team STARD pilots Jānis Baumanis, uzlabojot savu sezonas labāko rezultātu pēc trešās vietas Norvēģijas posmā. „Ir lieliski šeit atrasties kopā ar šiem diviem puišiem,” stāsta Baumanis. „Komanda ir strādājusi ļoti smagi. Šis ir mans piektais fināls šosezon, ir patīkami redzēt, ka ieguldītais darbs ir nesis rezultātus.”

Beļģijas posma uzvarētājs, GRX Taneco braucējs Timurs Timerzjanovs, šoreiz izcīnīja trešo vietu. Neraugoties uz salauztu piekari, viņš ar Hyundai i20 pamanījās izcīnīt uzvaru savā pusfināla braucienā.

„Patiesībā automašīna brauca labāk ar salauztu piekari,” joko Timerzjanovs. „Trešā vieta finālā man bija dāvana pēc Kevina (Hansena) un Antona (Marklunda) kontakta džokera apļa izejā. Šodien man paveicās, taču tāds ir autosports.”

GC Kompetition vadītājs Žirlēns Šišerī iespaidīgo sacensību nedēļas nogali noslēdza ceturtajā vietā. Pēc kontakta ar Hansenu, kas salauza viņa Renault Megane piekari, Marklunds posmu noslēdza piektajā vietā.

GRX Taneco pilots Niklass Gronholms, kurš nedēļas nogales sākumā demonstrēja lielisku sniegumu un bija līderis pēc četrām kvalifikācijas kārtām, šķietami bija gatavs cīnīties par uzvaru, taču pusfinālā izvēlējās neveiksmīgu džokera apļa stratēģiju un braucienu noslēdza vien ceturtajā vietā, neiekļūstot finālā.

ALL-INKL.COM Muennich Motorsport pārstāvošais Timo Šeiders ar Seat Ibiza sasniedza pusfinālu, taču kontakts ar Monster RX Cartel pilota Liama Dorana Audi S1 sabojāja viņa automašīnu, pēc kā nācās samierināties ar sesto vietu. Pēc šī incidenta Dorans nokrita uz ceturto vietu, lai gan brauciena laikā pārliecinoši bija tuvojies iespējai nokļūt finālā.

EKS Sport pilots Kristians Sabo, startējot ar ‘tikko precējies’ uzlīmi uz sava Audi S1pakaļējā bampera, nesenās kāzas atzīmēja ar ātrāko laiku otrajā kvalifikācijā, sacensības noslēdzot ar piekto vietu savā pusfināla braucienā.

Lietuvietis Rokas Baciuška, ar GC Kompetition sagatavotu Renault Megane, pirmajā kvalifikācijā saņēma piecu sekunžu sodu par trases robežu neievērošanu. Pēc otrās kvalifikācijas viņš bija tikai devītajā vietā. Neraugoties uz to, viņam izdevās iekļūt pusfinālā, kur savu braucienu noslēdza piektajā vietā pēc kontakta ar riepu barjeru. Viņa GCK komandas biedrs Sirils Reimons tajā pašā pusfinālā izstājās ar tehnisku defektu. Ar GCK Academy Renault Clio startējošā Gijoma De Ridera neveiksmju sērija turpinājās, viņam sacensības noslēdzot četrpadsmitajā vietā un neiekļūstot pusfinālā.

Pēc devītās vietas izcīnīšanas trešajā kvalifikācijā Olivera Beneta cīņa par iekļūšanu pusfinālā noslēdzās ceturtās kvalifikācijas braucienā, kur viņa Xite Racing Mini Cooper pēc starta tika iespiests starp vairākiem auto, kā rezultātā tika salauzts priekšējais labais amortizators.

Team STARD pilotam Jani Pasonenam šī bija notikumiem bagāta nedēļas nogale. Somijas braucēja neveiksmes sākās jau treniņbraucienos pēc kontakta ar vienu no trases betona barjerām. Otrajā kvalifikācijā, viņa Ford Fiesta pēc kontakta ar riepu barjeru tika salauzts aizmugurējais labais amortizators. Viņš sacensības noslēdza pēdējā vietā.

Nākamais čempionāta posms no 31. augusta līdz 1. septembrim notiks Loīkas trasē Francijā.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-06 12:20, pirms 5 gadiem
Ļoti izsmeļoš raksts, kur apskatīts katrs braucējs ar savu veikumu. Paldies, autoram! Tas būtu grandiozi, ja PČ tituls izšķirtos pēdējā posma finālbraucienā. Jācer, ka tā būs.