Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Baumanis: "To, ka veicu labāko startu, nezināju līdz pat pēdējam brīdim"

Baumanis: "To, ka veicu labāko startu, nezināju līdz pat pēdējam brīdim"
Jānis Baumanis
Foto: McKlein Photography

Kanādas rallijkrosa posmā, kurā pirmo reizi šosezon finālā startēja arī Jānis Baumanis, labāko reakciju startā nodemonstrēja tieši Baumanis, kurš par to saņēma ''Monster Energy Supercharge'' trofeju.

PĀRLIECINOŠI SASNIEGTS PUSFINĀLS, IZKAROTA VIETA FINĀLĀ
Jānis Baumanis trešo kvalifikācijas kārtu iesāka piesardzīgi. Tas ļāva izvairīties no priekšā notikušā kontakta starp Johanu Kristofersonu un Kevinu Ēriksonu un apsteigt “Olsbergs MSE” komandas braucēju. Cīņas turpinājumā izdevās tikt pie brīvas trases sev priekšā un kopējā ieskaitē sasniegts septītais rezultāts.

Trīs sekmīgas kārtas ļāva pēdējā braucienā izvairīties no liekiem riskiem. Jānim padevās lielisks starts un savā braucienā pirmajā aplī izdevās iekārtoties trešajā pozīcijā, tomēr aizkavēšanās aiz priekšā braucošā Žeroma Grosē-Žanīna lika samierināties ar divpadsmito vietu.

Kopējā ieskaitē kvalifikācija tika pārliecinoši noslēgta desmitajā vietā, kas ļāva kvalificēties pusfināla braucienam trešajā starta rindā. Startā Baumanim izdevās apsteigt Kevinu Hansenu un Robinu Larsonu un ieņemt ceturto pozīciju, kurā Jānis turējās ilgāku laiku līdz priekšā braucošo Andreasu Bakerudu piemeklēja balstiekārtas defekts. Ar to vien Baumanis neapstājās. Sebastiens Lēbs pēdējā aplī nepārredzamā pagriezienā piedzīvoja avāriju, aizšķērsojot Jāņa Baumaņa ceļu. Pēc sadursmes trases pēdējos metros Jānis izrāva otro vietu, atstājot Lēbu trešajā pozīcijā.

Fināla braucienā Jānim Baumanim bija labākais starta reakcijas laiks no visiem sešiem dalībniekiem, kas ļāva viņam izcīnīt ‘Monster Energy Supercharge Award’ trofeju. Mēģinājumi doties uzbrukumā pa ārmalu nevainagojās panākumiem. Finālā izpaudās rūpnīcas komandu pārsvars un Baumanis finiša līniju šķērsoja 6. pozīcijā.
Sacensībās Truā-Rivjērā “Stard” komandu pārstāvošais Baumanis izcīnīja 13 punktus, kas kopvērtējumā ar 64 punktiem ļauj nostiprināties devītajā vietā.

“AR PUSSOLI ESAM UZ PJEDESTĀLA”
Jānis Baumanis: “Šodien neizdevās uzrādīt pašu labāko sniegumu kvalifikācijās, it sevišķi pēdējā braucienā. Neraugoties uz to, temps bija labs un biju apmierināts, ka kvalifikāciju noslēdzām desmitajā vietā. Pusfinālā nekad neko nevar zināt. Ar tādu mērķi arī gāju. Pēc laba starta pirmais pagrieziens bija mierīgs, bet trešajā pagriezienā Kevins Hansens pieļāva kļūdu un ieleca man sānos. Turpināju cīņu, un izdevās ļoti veiksmīgs un precīzs džokera aplis. Pēc tam izdevās uz konkurentu kļūdu rēķina pakāpties līdz otrajai vietai. Pirms priekšpēdējā pagrieziena, ļoti šaurā vietā Sebastiens Lēbs pieļāva kļūdu un aizšķērsoja man ceļu. Pēc sadursmes ar viņu trases atlikušajā daļā izkaroju otro vietu un finiša līniju šķērsoju pirms viņa. Tas ļāva finālā startēt no otrās rindas. To, ka veicu labāko startu nemaz nezināju līdz pat pēdējam brīdim, kad mani aizveda līdz goda pjedestālam. Liels prieks par komandas darbu un mašīnu, kas tika sagatavota, lai cīnītos pusfinālā un finālā. Šoreiz pietrūka pieredze, tādēļ strādāsim pie tā, lai turpmāk finālos varētu uzrādīt vēl labākus rezultātus. Pēc pusfināla mašīna bija pārkarsusi un mums nebija iespējas to pienācīgi atdzesēt. Beidzot esam uz pjedestāla un izcīnīta 'Monster Energy Supercharge' balva. Būtu gan vēlējušies iegūt pirmo, otro vai trešo vietu, tomēr ar pussoli esam uz pjedestāla.”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.