Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Vorobjovs/Pūķis uzvar "Samsonas Rally Rokiškis" rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Vorobjovs/Pūķis uzvar "Samsonas Rally Rokiškis" rallijā
Jānis Vorobjovs/ Ivo Pūķis
Foto: Alfonsas Rakauskas Foto

Par "Samsonas Rally Rokiškis" rallija uzvarētājiem sestdien tika kronēta Jāņa Vorobjova/Ivo Pūķa (''Mitsubishi Mirage'') ekipāža, kura par nepilnu minūti apsteidza Giedriusa Notkusa (''Mitsubishi Lancer Evo IX'') ekipāžu.

Jau ziņojām, ka pēc pirmās dienas četriem ātrumposmiem rallija vadībā atradās ar pirmo numuru izliktie Jānis Vorobjovs/ Ivo Pūķis (''Mitsubishi Mirage''), kuriem 2,4 sekundes zaudēja Deividas Jocius/Donatas Zvicevičius (''Mitsubishi Lancer Evo IX'').

Otrajā dienā, kas bija avārijām bagāta, sportistiem bija jāveic astoņi posmi. Dienas pirmajā dopā, kur vidējais ātrums bija 139 km/h, ātrākais bija Vorobjovs, taču nākamajā posmā ļoti ātrs bija Žala, kurš Jāni apsteidza par nepilnām astoņām sekundēm. Taču, neskatoties uz to, Vorobjovs joprojām bija rallija līderis.

Nākamajos divos posmos ar ātrākajiem laikiem atkal apmainījās Vorobjovs un Žala, bet diemžēl izstāšanos dzinēja defekta dēļ bija spiests piedzīvot rallija organizators Martinas Samsonas, kurš tobrīd bija trešajā vietā. Tāpat neveiksme piemeklēja Deividu Jociusu, kurš finišu sasniedza pēc piecām minūtēm, kopvērtējumā atkrītot uz 23.vietu.

Līdz ar to pirms noslēdzošajiem četriem posmiem Vorobjovs tuvāko sekotāju apsteidza par 40 sekundēm. Arī turpinājumā Jānis brauca ātri, divus posmus pirms beigām otrās vietas ieguvēju apsteidzot jau par minūti. Taču priekšpēdējā posmā ekipāžai nolūza pusass un tā pazaudēja 40 sekundes.

Arī noslēdzošajā posmā Jānis tehnisku problēmu dēļ bija lēnāks, bet ar to pietika, lai saglabātu pārsvaru un izcīnītu uzvaru absolūtajā ieskaitē. Otrais finišēja Notkus (+28.90), bet trešo vietu izcīnīja šī brīža Somijas rallija čempionāta līderis Tēmu Asunmā (+39.90), kurš šo ralliju veica ar ''Subaru Impreza WRX Sti'' .

9. vietu izcīnīja Rolanda Jaunzema/Aināra Kalniņa ekipāža, bet 19. vietu absolūti un 2. vietu LARC4 klasē izcīnīja Daņila Belokoņs/Toms Freibergs, kuri klases uzvarētājiem Jonasam Pipirasam zaudēja tikai 3,4 sekundes. Diemžēl finišu nesasniedza Dans Leščs (''BMW 325''), kurš piedzīvoja avāriju.

''Samsonas Rally Rokiškis'' rezultāti:

V.PilotsLaiks
1.J.Vorobjovs1:04:23.30
2.G.Notkus+28.9
3.T.Asunmaa+39.9
4.V.Žala+49.7
5.J.Salo+1:13.4
6.B.Vanagas+1:15.00
.........
9.R.Jaunzems+3:24.4
19.D.Belokoņs+7:24.3