Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs: "Cerību uz pjedestālu šoreiz nebija"

Juris Grīns
Juris Grīns

Nitišs: "Cerību uz pjedestālu šoreiz nebija"
Reiņa Nitiša auto ar pārsisto riepu
Foto: reinisnitiss.com

Reinis Nitišs pēc izcīnītās piektās vietas pasaules rallijkrosa čempionāta posmā Zviedrijā izteicies, ka šoreiz nebija cerību uz pjedestālu, jo jau pirmajā līkumā tika pārsista riepa, kas liedza iesaistīties cīņā ar vadošajiem pilotiem.

Pēc četru kvalifikācijas kārtu veikšanas Nitišs ierindojās piektajā vietā un kvalificējās pusfinālam. Pusfinālā Nitišs izcīnīja otro vietu un iekļuva finālā, kurā pārsita savas automašīnas riteni un finišēja piektajā vietā.

Sacensību finālā Nitišs startēja no otrās starta rindas un pēc pirmajiem līkumiem ierindojās trešajā vietā. Tomēr, jau pašā brauciena sākumā, Nitiša automašīnai tika pārsista riepa. Lai gan fināla sākumdaļā bojājums neradīja būtiskus sarežģījumus un Nitišs spēja noturēties aiz līderiem, brauciena izskaņā Nitišs strauji zaudēja ātrumu un arī pozīciju trasē. Piektā apļa sākumā Nitišs izvēlējās veikt Joker apli un atkrita uz sesto vietu, tomēr, finišā tika klasificēts kā piektais, jo finišu nesasniedza Solbergs, kurš izslīdēja no trases un palika drošības joslā.

“Pusfināls bija lielisks! Sajūtas vairāku apļu garumā aiz sevis veiksmīgi noturēt Peteru ir neticamas! Diemžēl finālā viss negāja tik gludi – jau pirmajā līkumā saņēmu sitienu, un riepa sāka lēnām laist gaisu. Līdz ar to, visu labo līkumu veikšana bija apgrūtināta, un nācās pielāgot brauciena stratēģiju, lai spētu sasniegt finišu un iegūtu pēc iespējas vairāk punktus. Cerības uz goda pjedestālu šoreiz īsti nebija.

Apsveicu savu kolēģi Jāni Baumani, kurš startēja Zviedrijā notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā. Baumanim šonedēļ pārliecinošs sniegums un izcīnīta skaista uzvara Super1600 klasē, kas ļauj nostiprināties arī Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā! Tā turpināt arī nākamajos posmos!”

Liels paldies visiem faniem, kuri bija mērojuši tuvāku vai tālāku ceļu, lai vērotu sacensības klātienē. Dzeltenie krekli šoreiz bija manāmi teju katrā līkumā! Ja ne tehniski, tad vismaz morāli pāris zirgspēkus tas man šonedēļ deva!” pēc sacensībām atzīst Reinis Nitišs.

Reinis Nitišs Zviedrijā izcīnīja 19 punktus – 12 punktus par piekto vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām, 5 punktus par otro vietu pusfinālā, kā arī 2 punktus par piekto vietu finālā. Sešu posmu laikā Nitišs iekrājis 96 punktus un Pasaules RX kopvērtējumā šobrīd ierindojas 5. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 159 punktiem izvirzījies 2014. gada pasaules čempions rallijkrosā Peters Solbergs.

Izmantotie resursi:
REINIS NITIŠS | REINIS NITIŠS

Vai Nitišs šogad atkal kopvērtējumā būs starp trīs ātrākajiem pasaules rallijkrosa čempionātā?

  • 74

  • 42