Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hmieļevskis par avāriju: "Leščs bija ātrs, varbūt pārāk ātrs..."

Hmieļevskis par avāriju: "Leščs bija ātrs, varbūt pārāk ātrs..."
Dana Lešča auto pēc avārijas
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

Ar rallija sacensību testa ātrumposmu ceturtdien Grobiņas novadā autosportistiem sākās Ātruma festivāls – rallijs “Kurzeme 2016”. No četriem Liepājas autosportistiem rīt trasē diemžēl izies tikai trīs, jo Danam Leščam, kurš pēc piecu gadu pārtraukuma atsāka braukšanu, 51.rallijs “Kurzeme” beidzās vēl labi nesācies – testa ātrumposmā viņš avarēja.

Par laimi, ne Dans, ne viņa pārinieks traumas nav guvuši, telefonsarunā portālam “liepajnieki.lv” atzina pats autobraucējs: “Izņemot, protams, morālo traumu.” Bet mašīna gan ir pagalam, jo trešo reizi braucot testa ātrumposmu, autosportisti avarēja – auto apgāzās uz jumta.

Kā portālam pastāstīja rallija “Kurzeme” sabiedrisko attiecību speciālists Dzintars Hmieļevskis, nevar gluži teikt, ka D.Leščam raliijs beidzies pavisam nesācies. Divas reizes testa ātrumposmu viņš izbraucis, turklāt labi: “Kopvērtējumā viņš joprojām ir 11-tais, turklāt, otro reizi braucot ātrumposmu, viņš rezultātu vēl uzlaboja. Jā, D.Leščs bija ātrs. Varbūt pārāk ātrs…”

Dans, jautāts, kādēļ gadījās misēklis, kam sekoja “vāks”, portālam lakoniski atzina: “Nevar braukt ar 100% atdevi, ja vēl neesi 100% atgriezies rallijā.” Vai viņš remontēs avarējušo automašīnu, vēl nav izlēmis pat Dans pats.

Taču, iespējams, ka to nav vēlams darīt. Baltais “BMW” jau ir cietis avārijā. Pagājušajā gadā ar to avarēja Renārs Francis.

Portāls jau informēja, ka testa ātrumposmā šodien startēja kopumā 40 ekipāžu. Testa ātrumposmam šogad izvēlēts piecus kilometrus garš grants ceļš Grobiņas novada Gaviezes pagastā, starp Šustu un Vārtāju. Testa ātrumposmu sportisti drīkstēja veikt trīs reizes, un braucieni ilgst no pulksten 18 līdz 21.30.

Tāpat jau ziņots, ka dalību rallijā “Kurzeme 2016” pieteikušas 88 ekipāžas no deviņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Polijas, Vācijas, Austrijas un Izraēlas. Četras ir liepājnieku ekipāžas, startēs trīs. Mārtiņš Sesks trasē dosies ar 33.numuru, Jānis Bumbulis ar 37.starta numuru, Ričards Vīksna – ar 57. D.Leščam bija 59.numurs.

Izmantotie resursi:
liepajnieki.lv


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.