Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē Korsikas rallijā jau pirmajā dienā izveido ievērojamu pārsvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē Korsikas rallijā jau pirmajā dienā izveido ievērojamu pārsvaru
Sebastjēns Ožjē
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Korsikā pirmās dienas laikā bija jāveic četri ātrumposmi, pēc kuriem visai ievērojamu pārsvaru izdevās izveidot sezonas līderim Sebastjēnam Ožjē (“M-Sport Ford”), tikmēr avāriju piektdien piedzīvoja Sebastjēns Lēbs (“Citroen”).

Šodien pa divām reizēm tika veikti 13.55 km un 49.03 km gari asfalta ātrumposmi. Ožjē vadību pārņēma jau pēc pirmā no tiem, kamēr Lēbs tobrīd bija otrais, zaudējot nepilnas desmit sekundes. Jau otrajā ātrumposmā Lēbs vienā no līkumiem izslīdēja no trases, attapās grāvī un izstājās. Arī otro dopu ar labāko laiku pabeidza Ožjē, tobrīd tuvāko sekotāju Krisu Mīki (“Citroen”) pārspējot par 21 sekundi, kamēr 23 sekundes zaudēja pasaules čempionāta vicelīderis Tjerī Noivils (“Hyundai”), ieņemot trešo pozīciju.

Pēcpusdienā garākajā no ātrumposmiem atkal ar ātrāko rezultātu pabeidza Ožjē, bet Noivils pacēlās uz otro vietu, lai gan jau tobrīd zaudēja 33 sekundes. Mīke tika atbīdīts uz trešo vietu. Dienas noslēdzošajā ātrumposmā uzvarēja Esapeka Lapi (“Toyota”), kamēr Ožjē kopvērtējumā saglabāja 33 sekunžu pārsvaru pār Noivilu.

Trešais dienas izskaņā ar 38 sekunžu deficītu līdz līderim ir Mīke, bet tālāk seko igaunis Ots Tanaks (“Toyota”), kurš šobrīd zaudē 44 sekundes. Lapi pēc uzvaras ceturtajā ātrumposmā pacēlās uz piekto vietu, bet mazāk nekā sekundi viņam zaudē Elfins Evanss (“M-Sport Ford”) un Danijs Sordo (“Hyundai”). Pirmo desmitnieku noslēdz Jari-Mati Latvala (“Toyota”), Andress Mikelsens (“Hyundai”) un Braiens Bufjē (“M-Sport Ford”).

Jans Kopeckis (“Škoda Fabia R5”) pašlaik vadībā WRC2 klasē. Tikmēr igaunis Kens Torns (“Ford Fiesta R2”) ir sestais JWRC un WRC3 ieskaitēs, bet lietuvietis Deivids Jociuss atrodas 16. pozīcijā RC4 klases vērtējumā.

Sestdien Korsikas rallijā jāveic seši ātrumposmi, bet vēl divi notiks svētdien.

Korsikas rallija rezultāti pēc 4. ātrumposma

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Sebastjēns OžjēFord Fiesta WRC1:19:39.0
2.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+33.6
3.Kriss MīkeCitroën C3 WRC+38.7
4.Ots TanaksToyota Yaris WRC+44.2
5.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+1:13.5
6.Elfins EvanssFord Fiesta WRC+1:13.8
7.Danijs SordoHyundai i20 Coupe WRC+1:14.4
8.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+1:25.0
9.Andreass MikelsensHyundai i20 Coupe WRC+1:29.2
10.Braiens BufjēFord Fiesta WRC+1:44.8

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati