Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Rally Estonia'' būs WRC reklāmposms, organizatori gaida WRC zvaigznes

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Rally Estonia'' būs WRC reklāmposms, organizatori gaida WRC zvaigznes
Ots Tanaks ''Rally Estonia''
Foto: Edgars Leonovs

''Rally Estonia'' organizatori un WRC promoters Olivers Ciesla noslēguši līgumu par to, ka ''Rally Estonia'' šovasar būs WRC reklāmposms, kurā, iespējams, piedalīsies vairākas WRC zvaigznes.

Iepriekš Igaunijas valdība Ministru kabineta sēdē atbalstīja Kultūras ministra Indreka Sāres priekšlikumu piešķirt 980 000 eiro Igaunijas rallija čempionāta posmam ''Rally Estonia''. Nesen rallija organizatori un WRC pārstāvji noslēdza oficiālu vienošanos, kas tagad nozīmē to, ka ''Rally Estonia'' šogad būs WRC reklāmas rallijs.

''Ots Tanaks un Martins Jarveoja ir divi Igaunijas pazīstamākie sportisti, tāpēc viņu līdzjutēji nēsā raksturīgos melnos, zilos un baltos toņus. Tas ir ļoti labi redzams gan rallija ātrumposmos, gan servisa parkos visā pasaulē. Skatītāji un mediju pārstāvji seko WRC ar lielu entuziasmu, tāpēc mēs novērtējam iespēju būt pārstāvētiem vietējā rallijā. Lai arī ''Rally Estonia'' nav WRC čempionāta posms, esmu pārliecināts, ka iespēja līdzjutējiem sajust WRC garšu savās mājās radīs lielu sajūsmu. Mēs augstu vērtējam Igaunijas valdības un ''Rally Estonia'' organizatoru lielo atbalstu,'' tā Olivers Ciesla.

Zināms, ka pagājušajā gadā ''Rally Estonia'' apmeklēja gandrīz 40 000 skatītāju, bet pēc jaunās vienošanās parakstīšanas Ciesla cer, ka ''Rally Estonia'' popularitāte pieaugs.

Minētajā rallijā, kas notiks no 12.-14.jūlijam, plāno piedalīties vairākas WRC zvaigznes. Rallija organizatori atklāj, ka tiks uzaicinātas visas četras rūpnīcu komandas piedalīties šajā rallijā, kas kalpos par lielisku treniņu pirms Somijas WRC, kas notiks trīs nedēļas vēlāk. Atgādināsim, ka šī rallija ietvaros notiks arī Latvijas rallija čempionāta posms.

Pagājušajā gadā šajā posmā uz starta izgāja trīs WRC ekipāžas, kur pārliecinošu uzvaru izcīnīja Ots Tanaks (''Toyota Yaris WRC''), aiz sevis atstājot Heidonu Padonu (''Hyundai i20 Coupe WRC'') un Kreigu Brīnu (''Citroën C3 WRC'').

Izmantotie resursi:
facebook.com