Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Gabrāns iegūst Folkreisa Ziemas kausu, Zālītis ar lauztu roku tiek pie trešās vietas

Juris Grīns
Juris Grīns

Gabrāns iegūst Folkreisa Ziemas kausu, Zālītis ar lauztu roku tiek pie trešās vietas
Foto: Kaspars Cikmačs, 4rati.lv

Laika prognoze šīs nedēļas nogalei un tālākajām nedēļām nerāda iespēju aizvadīt atlikušo Smiltenes posmu LAF Folkreisa Ziemas kausā un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa ziemas daļā. Tas nozīmē, ka folkreisa seriāls līdz ar Mūsas posmu noslēdzies, savukārt krosa cīņas turpināsies vasaras sezonā. Folkreisā par uzvarētāju īpaši saspringtā cīņā kļuvis Ivo Gabrāns.

Bauskas posma drāma, kad kopvērtējuma līderis Gabrāns piedzīvoja smagu avāriju, ievērojami saasināja situāciju Folkreisa Ziemas kausā. Artis Biezais panāca Ivo kopvērtējumā, izlīdzinot punktu skaitu. Taču pēc papildnosacījumiem (vairāk augstāku vietu) Gabrāns saglabāja pirmo vietu, kas līdz ar Smiltenes posma atcelšanu pārvērtusies par uzvaru kopvērtējumā. Artim otrā vieta, bet trešais savā debijas sezonā Māris Zālītis, kurš, turklāt, kopš otrā posma startēja ar lauztu roku.

Visiem trim šie ir augstākie rezultāti folkreisa karjerā. "Top 7" kopvērtējumā sarindojušies nieka desmit punktu robežās (par posma uzvaru var dabūt 20 punktus).

Šī nav pirmā reize, kad folkreisa sezona noslēdzas ar līderu vienādu punktu skaitu. 2014. gada LAF Folkreisa Vasaras kausā uz "viena zara" sezonu noslēdza Ivo Gabrāns un viņa tēvs Guntars – toreiz uzvara nonāca seniora rīcībā.

LAF Folkreisa Ziemas kausa Junioru ieskaitē uzvaru sasniedzis Dāvis Emīls Ūdris, kurš par diviem punktiem apsteidzis Mairi Viguli. Komandu kausā "Kavita V" vienība par vienu punktu priekšā "Streamline Racing" komandai.

LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņā aizvadīti četri posmi, bet vasaras sezonā atlikušas vēl sešas sacīkstes – tātad seriāls tik vien cik ieskrējies. Pēc ziemas sacīkstēm ar 68 punktiem vadībā Jānis Veģeris, seko Andis Kļava (46) un Kristaps Grunte (37).

LAF Folkreisa Vasaras kauss startēs un Krosa komisijas autokrosa kauss turpināsies ar posmu 14. maijā Mūsas trasē. Līdz tam gan Smiltenē, Tepera trasē būs sācies Latvijas autokrosa čempionāts, kā arī pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāts.

LAF Folkreisa Ziemas kausa noslēguma kopvērtējums pēc 4. posma

VietaBraucējsPunkti
1.Ivo Gabrāns49
2.Artis Biezais49
3.Māris Zālītis46
4.Viesturs Plētiens45
5.Emīls Baltaiskalns41
6.Edvīns Vansovičs40
7.Dainis Krūmiņš39

Kopā startējuši 50 dalībnieki.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv