Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas WRC rallijs ar saīsinātu distanci tomēr notiks

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Zviedrijas WRC rallijs ar saīsinātu distanci tomēr notiks
Jari-Mati Latvala. Foto: Toyota GAZOO Racing WRT

''Pasaules rallija čempionāta Zviedrijas WRC rallijs notiks kā plānots, tikai tam būs saīsināta distance,'' teikts oficiālajā Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) paziņojumā, tādējādi kliedējot baumas, ka rallijs varētu tikt atcelts.

Vēl nesen bija bažas par to, vai nākamās nedēļas nogalē notiks pasaules rallija čempionāta otrais posms - Zviedrijas rallijs. Arī Zviedrijā, tāpat kā vairums Latvijā un citviet Baltijā, šobrīd valda ziemai neraksturīgi apstākļi - nav ne sals, ne sniegs.

''Mēs turpinām pētīt visus iespējamos scenārijus, lai nodrošinātu veiksmīgu rallija norisi, kā tas ir plānots. Laikapstākļi tiek pastāvīgi uzraudzīti un situācija tiek pārskatīta,'' otrdien pa dienu teica Zviedrijas WRC izpilddirektors Glens Olsons.

Otrdienas vakarā FIA sporta delegāts Timo Rautiainens iepazinās ar trasi, pēc kā viņš apspriedās ar rallija organizatoriem, WRC promouteri un rūpnīcas komandām.

Vēlāk tika nolemts, ka rallijs noritēs visas četras dienas, taču kopējā distance no 300 kilometriem tiks saīsināta uz 170 kilometriem. Zināms, ka ceturtdien tiks aizvadīts Shakedown posms, kam ceturtdienas vakarā sekos paralēlais Superspeciālais ātrumposms. Piektdien sportisti veiks četrus ātrumposmus, un tos pašus posmus viņi veiks arī sestdien. Noslēdzošajā dienā, svētdienā, sportistiem būs jāveic divi ātrumposmi.

Šobrīd gan jāsaka, ka nākamnedēļ sola lietu, kas apstākļus var padarīt sarežģītākus, tāpēc nav izslēgts, ka varētu sekot vēl kādas izmaiņas rallija programmā.

''Tas ir fantastiski, ka varam apstiprināt, ka Zviedrijas WRC rallijs notiks kā plānots,'' saka Glens Olsons. ''Pēdējo dienu laikā ļoti daudzi cilvēki smagi strādāja, lai mēs varētu sasniegt šo stāvokli, kas ļauj aizvadīt ralliju. Esmu gandarīts, ka līdzjutēji, TV skatītāji un dalībnieki varēs izbaudīt vienu no WRC visiespaidīgākajiem un ātrākajiem rallijiem.''

Pēc šiem jaunumiem vairums braucēju un komandas, kuras atzinīgi novērtēja FIA lēmumu atļaut rīkot ralliju, jau devušās uz Zviedriju, lai aizvadītu testus.

Izmantotie resursi:
WRC.com® | FIA World Rally Championship |...