Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijai visu laiku augstākais sasniegums Montekarlo vēsturisko auto rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijai visu laiku augstākais sasniegums Montekarlo vēsturisko auto rallijā
Karolis Raišis un Iļja Zakmans. Foto: Elmārs Tikums

Ar uzvaru savā klasē un augsto ceturto vietu absolūtajā ieskaitē Montekarlo ralliju vēsturiskajiem automobiļiem noslēgusi Lietuvas un Latvijas apvienotā ekipāža, kuras sastāvā startēja Karolis Raišis un Iļja Zakmans.

Šogad uz starta “Rallye Monte-Carlo Historique” autosacīkstēs stājās četras ekipāžas, kurās startēja sportisti ar Latvijas licencēm. Raišis un Zakmans cīņā devās ar “Jaguar XK 150 Coupe”, kamēr Kārlis Miķelsons un Normunds Vuguls startēja ar “Jaguar XK 140 Coupe” – šīs bija vienas no vecākajām mašīnām trasē. Tikmēr pārējās divas mūsu pārstāvju ekipāžas brauca ar vieniem no jaunākajiem auto uz starta – tie bija Jurijs Ļisenko/Viktors Poļakovs un Igors Zorins/Nikolajs Ostapoļecs, kuri startēja ar “BMW 320i”.

Montekarlo vēsturisko automobiļu rallijs tika rīkots 22. reizi un risinājās 15 ātrumposmos Francijas Alpos. Startēja vairāki simti ekipāžu, kas skatītājus un paši sevi priecēja ar visdažādākajiem leģendāriem spēkratiem, ražotiem laika posmā no 1955. līdz 1980. gadam. Lai ikvienam būtu labas izredzes pacīnīties par augstām vietām, arī šogad bija ieviestas vairākas klases, kurās noteikti labākie rezultāti.

Pēc sacensību pirmās dienas Raišis/Zakmans ierindojās 42. pozīcijā, taču ar katru nākamo dienu kāpa arvien augstāk. Sacīkšu otro dienu šī ekipāža pabeidza 23. vietā, bet trešajā dienā jau bija pacēlušies līdz pat septītajai pozīcijai. Turpinot braukt meistarīgi, rallija pēdējā dienā Lietuvas un Latvijas pārstāvjiem izdevās aizcīnīties līdz pat ceturtajai vietai finišā, turklāt “Low average” kategorijā Raišis/Zakmans izcīnījuši uzvaru. Tas ir līdz šim augstākais sasniegums Latvijas sportista izpildījumā “Rallye Monte-Carlo Historique” autosacensībās.

Pēc trešās dienas 49. pozīcijā atradās Miķelsons/Vuguls, taču pēdējā rallija dienā šis duets atkāpās uz 68. vietu, bet klasē guva astoto vietu. Tikmēr abas Latvijas “BMW” ekipāžas pirmajā simtniekā neiekļuva – Zorins/Ostapoļetss sasniedza 139. vietu, bet uzreiz aiz viņiem, 140. vietā finišu šķērsoja Ļisenko/Poļakovs.

Uzvaru šī gada rallijā guva francūža Mišela Badosas ekipāža, kas startēja ar “Renault 8”. Otro vietu izcīnīja itāļu pilots Alezio de Andželiss (“Fiat Ritmo 60”), bet trešo vietu guva viņa tautietis Masimo Kanella (“Lancia Fulvia Coupe 1.3S”).

Rezultāti: https://rallyliveresults.com/histor...