Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija pilots Sesks jaunajai WRC sezonai trenējas Somijas ziemeļos

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallija pilots Sesks jaunajai WRC sezonai trenējas Somijas ziemeļos
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Rallija braucējs Mārtiņš Sesks, kurš šogad turpinās dalību pasaules čempionāta posmos, decembra beigās trīs dienu garumā aizvadījis treniņnometni “Snow Rally Rings” sporta kompleksā Somijas ziemeļos, kur, kā ierasts ap šo laiku, valda kārtīga ziema un -15 grādu sals.

Sporta kompleksā bija iespējams izmantot vairāk nekā septiņus ātrumposmus vismaz piecu kilometru rādiusā, kā arī citas trases, kur iespējams trenēties teju vienlaicīgi. Mārtiņa mērķis bija vairākas dienas cītīgi strādāt, lai apgūtu pēc iespējas vairāk specifisko treniņu kilometru.

Mārtiņš Sesks, “LMT Autosporta Akadēmijas” pilots: “Pēc dažu mēnešu pauzes beidzot atgriezos pie sporta auto stūres. Ļoti gribējās izbaudīt radžoto riepu saķeri ar sasalušajiem ceļiem, iespēju atspiesties kupenās un izjust braukšanu, kad auto slīd citādāk. Šeit, kā ierasts, ir sniegoti un apledojuši ceļi – skaista ziema. Ir daudz jātrenējas, lai būtu ātri un konkurētspējīgi gaidāmajās ziemas sacensībās Latvijā, bet jo īpaši strādājam, lai godam pārstāvētu “LMT Autosporta Akadēmiju” un februārī aizvadītu pirmo FIA “Junior WRC” posmu Zviedrijā.

Otrā treniņnometnes diena Somijā vienmēr ir visnopietnākā, kad rēķinām, skaitām – gan galvā, gan rakstām uz lapas un vakarā pārskatām, ko pa dienu esam sadarījuši. Atguvām pareizo braukšanas pārliecību un meklējām dažādas braukšanas nianses, lai maksimāli atrastu visas paslēptās sekundes ātrumposmos – kopumā otrajā dienā veicām 145 km. Braucu arī ar BMW, lai mācītos citu braukšanas stilu, un te nepieciešama citāda domāšana, lai brauktu ātri ar aizmugures piedziņas auto. Kopumā trasē bijām seši sportisti, kas veica treniņus, satikām ar divus auto no Latvijas PROSPEED komandas, kas tehniski palīdz sportistiem no Krievijas.

Ieradāmies, lai strādātu ar daudz vadāmības niansēm pie augsta braukšanas tempa. Katru dienu veicām ap 150 km treniņos. Te ātrumposmi ir ar lielām sniega kupenām ceļa malās, un tas ļauj labot kļūdas, nebaidoties nobraukt no ceļa, ja kaut kas neizdodas – kļūda ir jāpielabo cenšoties palikt trajektorijā.”

Uldis Briedis, “LMT Autosporta Akadēmijas” treneris: “Treniņos izdevās būtiski pielikt un atgriezt pārliecību, Mārtiņš atkal spēj braukt uz izslīdēšanas robežas, uzņemties risku, nebaidoties pieļaut kļūdas. Darbības pie stūres ir ātras, bez saspringuma un domāšana ātrumposmā spēj aptvert daudz nepieciešamās darbības.”

Šobrīd Mārtiņš Sesks jau atgriezies mājās Liepājā, pa ceļam ar kuģi jūrā piedzīvojot vētru.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati