Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Visu laiku jaunākajam Dakaras rallija dalībniekam tikai 16 gadi

Juris Grīns
Juris Grīns

Visu laiku jaunākajam Dakaras rallija dalībniekam tikai 16 gadi
Ekipāžas "Renault" sacīkšu auto. Foto: Mammoet Rallysport

Holandietis Mičels van den Brinks savos 16 gados kļūs par visu laiku jaunāko sportistu, kurš piedalījies Dakaras rallijā. Šogad viņš brauks vienā ekipāžā ar savu tēvu un startēs smago automobiļu ieskaitē.

Martins van den Brinks Dakaras rallijā startē kopš 2009. gada, bet pērn izrādīja pietiekoši lielu ātrumu, lai sacenstos par vietām pirmajā trijniekā, lai gan finišu sasniegt neizdevās. Viens no līdzbraucējiem šogad pirmo reizi viņam būs paša dēls Mičels van den Brinks, kuram pašlaik ir tikai 16 gadi. Tik agrā vecumā līdz šim neviens vēl Dakarā nav piedalījies.

Abi kopā jau startējuši Marokā notiekošajā "Desert Challenge" rallijreidā, kā arī Krievijā, Mongolijā un Ķīnā aizvadītajā "Silk Way Rally". Oktobrī jaunietis nokārtojis navigatora sacīkšu licenci un Dakaras rallija rīkotāju organizācija ASO ļāva viņam startēt 2019. gada sacensībās.

"Parasti pasaules grūtākajā rallijā drīkst piedalīties no 18 gadu vecuma, bet organizatori pieļāva izņēmumu, jo Mičels sevi ir pierādījis citos rallijos," stāsta viņa tēvs. "Mičelam šis būs mācīšanās gads. Mēs trenēsim viņu, lai 18 gadu vecumā viņš pats varētu vadīt mašīnu Dakaras rallijā. Tad viņš kļūs par visu laiku jaunāko pilotu. Man, kā tēvam, tas ir sapņa piepildījums, startēt kopā ar savu dēlu."

"Mammoet Rallysport" ekipāža Dakaras rallijā startēs ar iespaidīgo "Renault Sherpa" sacīkšu auto, cīnoties smago mašīnu ieskaitē.

Sacensības norisināsies Peru, un pirmais posms tiks aizvadīts pirmdien, 7. janvārī.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro