Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Smaga slimība neattur no piedalīšanās Dakaras rallijā

Smaga slimība neattur no piedalīšanās Dakaras rallijā
Žaks un Lukass Baroni. Foto: Dakar.com

Lai gan Dakaras rallijs tiek uzskatīts par pasaulē grūtākajām autosacīkstēm, pirmo reizi uz to starta izies cilvēks ar ļoti smagu slimību - Dauna sindromu.

Jau pirmdien, 7. janvārī vienā no auto ekipāžām startēs 25 gadus vecais Lukass Barons, kurš būs pirmais ar šādu smagu slimību Dakaras rallijā braukušais cilvēks. Sacīkstes notiks desmit dienas, kuru laikā tiks veikti 5000 kilometri, galvenokārt pa kāpām, kas ir fiziski sevišķi smags pārbaudījums pat pieredzējušākajiem un izturīgākajiem dalībniekiem.

Lukass būs stūrmanis savam tēvam Žakam Baronam, un abi trasē dosies ar UTV klases "Polaris RZR 1000 Turbo" pilnpiedziņas bagiju. Visi Dakaras rallija ātrumposmi šogad notiks viņu dzimtenē Peru.

"Mūsu mērķis ir sasniegt finišu un piepildīt iecerēto," stāsta Žaks Barons, kurš Dakarā startēs piekto reizi. "Man šīs sacīkstes būs vieglas, jo es zinu maršrutu."

Limā dzimušais Lukass kopā ar savu tēvu Dakaras rallijam trenējies pusotru gadu, taču arī pirms tam bijis sportisks, jo nodarbojies gan ar peldēšanu, futbolu un riteņbraukšanu, gan sērfojis un braucis ar ūdens slēpēm.

"Es palīdzēšu pieskatīt motoru, stāstīšu ceļu un rūpēšos par riepām," saka ekipāžas stūrmanis, kurš ar savu tēvu pērn Peru startēja "Desafio Inca" rallijreidā, izcīnot septīto vietu.

Tāpat kā citiem, arī Lukasam pirms Dakaras rallija bija jāiziet visas obligātās medicīniskās pārbaudes, kā arī jānokārto dokumentācija, kas ir veiksmīgi izdarīts.

Izmantotie resursi:
International - The National


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
14

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.