Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē atklāj, kur startēs pēc WRC karjeras beigšanas

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē atklāj, kur startēs pēc WRC karjeras beigšanas
Sebastjēns Ožjē
Foto: Porsche Everyday Dedeporsches Blog

Pieckārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Ožjē jau tuvāko gadu laikā varētu noslēgt karjeru WRC, tomēr autosportam mieru mest francūzis negrasās.

Jau iepriekš Ožjē izmēģinājis spēkus autošosejas sacensībās, startējot vairākos “Porsche Supercup” posmos, tāpat piedalījies GT sacensībās ar “Audi R8 LMS” un “Ferrari F430 Scuderia”. Šovasar Austrijā Ožjē arī testēja “Red Bull” komandas “Formula 1” mašīnu.

“Kad beigšu braukt WRC, noteikti izmēģināšu ko citu,” stāsta Ožjē. “Kādudien vēlos startēt Lemānā. Tas ir kaut kas tāds, ko patiesi vēlos izdarīt. Tomēr varbūt darīšu vēl arī kaut ko citu.”

Pastāvēja iespēja, ka Ožjē karjeru rallijā beigs jau pēc aizvadītās sezonas, tomēr sportists nolēma pagarināt līgumu ar “M-Sport” komandu un būs redzams WRC posmos arī šogad.

“Biju drošs, ka atradīšu, ko darīt, jo sēdēt mājās 33 gadu vecumā, manuprāt, ir mazliet par agru,” saka Ožjē. “Man ātri paliktu garlaicīgi. Domāju, ka nākotnē atradīšu sev piemērotas citas kategorijas autosacīkstes. Šobrīd koncentrējos startiem WRC, jo šis ir intensīva rakstura čempionāts, tāpat vēlos pavadīt laiku mājās, un veltīt to savai ģimenei.”

Jaunais līgums paredz, ka Ožjē starp WRC posmiem šogad drīkstēs piedalīties mazāk reklāmas pasākumos nekā tas bija 2017. gada sezonā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati