Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

ERC koordinators: "Strokšs atnesa jaunu pieeju sacensību rīkošanai"

ERC koordinators: "Strokšs atnesa jaunu pieeju sacensību rīkošanai"
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Eiropas rallija čempionāta organizatori nesen paziņoja, ka 2017. gada sezonā kalendārā būs vairs tikai astoņi posmi. Piedāvājam interviju ar FIA ERC koordinatoru Žanu-Batisti Leju, kurš skaidro, kādēļ tas ir labākais variants.

2017. gada ERC sezonā būs astoņi posmi, par diviem mazāk nekā pagājušajā gadā, lai arī tika pieļauta iespēja skaitu atstāt nemainīgu. Kāpēc tika samazināts posmu skaits?

„Mums bija iespēja rīkot desmit posmus, tāpat kā iepriekšējā gadā, taču tad mēs ignorētu komandu un dalībnieku finansiālās iespējas: pēdējos trīs gados pat lielākās komandas, Škoda Motorsport, Peugeot Rally Academy un Lotos Rally Team, nestartēja vairāk kā astoņos posmos. Bija grūti pieņemt šo lēmumu, taču ir būtiski ieklausīties braucējos un komandās, kas minēja ka astoņi posmi ir maksimālais skaits!”

Ypres Rally jau gadiem bija redzams FIA Eiropas rallija čempionāta kalendārā, taču nākamā gada kalendārā šis rallijs nav iekļauts. Kāpēc?

„Eurosport Events ar Ypres Rally organizatoriem sadarbojies jau kopš 2006. gada, kad vēl notika Intercontinental Rally Challenge čempionāts, atbalstot sacensību izaugsmi un nodrošinot milzīgu dalībnieku skaitu un būtisku atspoguļojumu medijos, tai skaitā televīzijā. Pēc mūsu līguma noslēgšanās, Ypres Rally organizatori izlēma, ka viņu sacensībām nākotnē vairs nav nepieciešams piesaistīt starptautisku FIA seriālu, vai gūt būtisku atspoguļojumu televīzijā, tāpēc līgumu neesam pagarinājuši. Tas bija pašu organizatoru lēmums.”

Rally di Roma Capitale ir jauns rallijs 2017. gadā. Ko mēs varam sagaidīt no šīm sacensībām?

„Mēs esam ļoti priecīgi apvienot spēkus ar Motorsport Italia, kas trīs gadu laikā Rally di Roma Capitale ir padarījuši par vienu no labākajiem Itālijas čempionāta posmiem. Tas nozīmē arī to, ka Eiropas čempionāts atgriežas Itālijā pirmoreiz kopš 2013. gada Rally Sanremo, kas pēdējos divus gadus ir bijis viens no mūsu mērķiem. Rallijs Itālijā notiks arī pasaulslavenā pilsētā, kas rada vairākas interesantas reklāmas iespējas. Mēs vienmēr uzticamies jaunajiem rallijiem, kā darījām arī ar Rally Liepāja četrus gadus atpakaļ. Raimonds Strokšs un viņa komanda atnesa jaunu pieeju sacensību rīkošanai, un šobrīd organizē vienu no labākajiem grants rallijiem ERC!”

Cik apmierināti esat ar sezonas kalendāru?

„Esam ļoti apmierināti, jo astoņi posmi ir pareizs skaits, skatoties uz tirgus un ekonomisko klimatu. Ir liels prieks turpināt mūsu ilgtermiņa vienošanās ar sacensībām, kas nodrošina labākos TV kadrus grants un asfalta seguma rallijos, tai skaitā posmos Azoru un Kanāriju salās. Mēs viesosimies arī valstīs ar ilgām rallija tradīcijām – Čehijā, Itālijā, Portugālē un Spānijā. Viesosimies Barum Czech Rally Zlin, bijušajos WRC posmos Akropolē un Kiprā, un, sezonas noslēgumā, rallija organizēšanas paraugstunda Baltijā: Rally Liepāja – mājas sacīkstes jaunajam talantam Ralfam Sirmacim. Tāpat kā iepriekš, komandas turpinās saņemt loģistikas atbalstu salu rallijiem, mums cenšoties iespējami samazināt sacensību izmaksas.”

FIA ERC Junioru čempionātā veiktas būtiskas izmaiņas. Kāpēc tas bija nepieciešams?

„Ir skaidrs ka arvien lielāks skaits ERC Junior bijušo braucēju un citu jauno talantu vēlas spert nākamo soli savās karjerās, taču finansiāli nevar atļauties aizvadīt pilnu starptautisku čempionātu ar R5 automašīnu vai viņiem nepietiek pieredzes, lai regulāri cīnītos par augstākajām vietām. ERC Junior U28 klase piedāvās šo nākamo soli priekš ERC Junior U27 klases braucējiem, kur viņiem būs iespēja sacensties ar jaunajiem pilotiem ar līdzīgu pieredzi. ERC Junior U28 uzvarētājam dodot iespēju nobraukt vienu posmu pasaules rallija čempionātā, mēs atzīstam jauno braucēju ambīcijas sasniegt šī sporta veida augstāko līmeni.”

Izmantotie resursi
RALLY LIEPAJA


Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.