Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu pilots Dakaras rallijā startēs "Toyota" rūpnīcas komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Ilggadējais lietuviešu Dakaras rallija dalībnieks Benedikts Vanags janvārī gaidāmajās sacensībās startēs ar "Toyota" rūpnīcas atbalstu, bet viņa komandas oficiālais nosaukums būs "Toyota Gazoo Racing Baltics". Tā būs pirmā reize, kad sportista ekipāža varēs izmantot rūpnīcas sniegtu atbalstu.

Ilggadējais lietuviešu Dakaras rallija dalībnieks Benedikts Vanags janvārī gaidāmajās sacensībās startēs ar “Toyota” rūpnīcas atbalstu, bet viņa komandas oficiālais nosaukums būs “Toyota Gazoo Racing Baltics”. Tā būs pirmā reize, kad sportista ekipāža varēs izmantot rūpnīcas sniegtu atbalstu.

Par iespēju veidot šādu sadarbību Vanags uzzināja jau šī gada sacensību laikā, kad “Toyota Gazoo Racing Europe” vadītājs lietuviešiem piedāvāja nākotnē kļūt par daļēju rūpnīcas komandu. Lai pievērstu “Toyota” uzmanību, Vanagam bija nepieciešami vairāki gadi, kuru laikā tika startēts ar privātu “Toyota Hilux” pikapu. Tagad ir izdevies vienoties par apvienošanos uz 2021. gada Dakaras ralliju.

Vanaga komanda bija kļuvusi par vienu no labākajām privātajām vienībām, kas startē ar “Toyota” markas automašīnām. Labāko rezultātu sportists sasniedza 2019. gadā, kad ierindojās 11. vietā kopvērtējumā (rekords starp Baltijas valstu sportistiem), bet nekad nav slēpis, ka mērķis ir “Top 10” rezultāts. Šogad viņš vienubrīd jau sacīkšu vidū atradās vadošajā desmitniekā, bet radās tehniskas problēmas, kas lika zaudēt daudz laika, tāpēc rezultātā viņš finišēja piecpadsmitais.

Izmaiņas nenozīmē, ka Vanaga komandas budžets kļūs lielāks, taču tās noteikti nesīs lielāku atpazīstamību pasaulē, kā arī ļaus izmantot “Toyota” sporta nodaļas “Gazoo Racing” jaunākās tehnoloģijas. Papildus jaunai mašīnai Vanagam būs arī jauns stūrmanis.

Dakaras rallijā Benedikts Vanags piedalās kopš 2013. gada un pirmās divas reizes uz starta izgāja ar Andra Dambja konstruēto “OScar”. Pārējās reizes viņš braucis ar “Toyota” automašīnām, drīz kļūstot par šīs markas vēstnieku Baltijas valstīs, bet vēl pēc vairākiem gadiem “Toyota Baltic” sāka pārdot Benedikta Vanaga ierobežotās kolekcijas “Toyota Hilux” ielas automašīnas.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati