Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Strokšs: "Sūlbergs pirms pērnās avārijas Rīgā nebija pareizi piesprādzējies"

Ints Megnis
Ints Megnis

Strokšs: "Sūlbergs pirms pērnās avārijas Rīgā nebija pareizi piesprādzējies"
Petera Sūlberga evakuēšana pēc avārijas Rīgā
Foto: Lauris Aizupietis/f64

Titulētais autosportists Peters Sūlbergs pirms pērn Rīgā notikušās smagās avārijas pasaules rallijkrosa čempionāta posmā nebija pareizi piesprādzējies, kas, visticamāk, izraisīja smagās sekas, trešdien žurnālistiem teica sacensību organizators Raimonds Strokšs, kura abi rīkotie pasākumi pērn izvērtās dramatiski, jo Eiropas rallija čempionāta posmā notika helikoptera avārija.

Nākamajā nedēļas nogalē Rīgā jau trešo reizi notiks pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Pēc šīs sezonas Latvijas sacensību organizatoriem noslēgsies līgums, tomēr Strokšs ir apņēmības pilns tās rīkot arī turpmāk.

"Šī ir šobrīd pēdējā sacensība, bet esam izdarījuši ļoti lielu darbu, lai viss vēl turpinātos. Mēs, organizatori, noteikti gribam turpināt, jo mums ir fantastiska trase, mums ir fantastiska publika, braucēji. Ļoti liels darbs izdarīts, lai tas turpinātos. Tāpat mums ir Ministru kabineta lēmums, kurā akceptēts, ka valsti interesē šis pasākums. Tajā gan vēl pagaidām nav ierakstīts, ka valsts palīdzēs ar naudu. Punkti uz "i" saliksies uzreiz pēc vēlēšanām," komentēja Strokšs, sakot, ka trijos gados organizatori ir nostabilizējuši izmaksas, kas vairs nekāps. "Katru gadu posma laikā veicam ārzemnieku aptauju, par viņu tēriņiem un redzam, ka nauda atnāk atpakaļ valsts budžetā, kā arī tā ir neizmērojama reklāma. Licences maksa tagad pieaugs nesalīdzināmi mazāk nekā šos trīs gadus. No valsts prasām tikai licences maksu, kas mums jāmaksā IMG, lai tiktu kalendārā. Tā ir kā ieejas biļetes nopirkšana."

"Sponsoru situāciju vienmēr varētu gribēt labāku, tomēr būtu grēks sūdzēties un es to nedarīšu," Strokšs teica par sacensību atbalstītājiem. "Vai es gribētu labāk? Jā, es gribētu, tomēr šobrīd viss ir labi, varam uztaisīt ļoti labu un kvalitatīvu sacensību. Mēs divus gadus esam noorganizējuši labāko pasaules čempionāta sacensību, kaut citi posmi tērē krietni vairāk naudas."

Ja no pirmā sacensību gada pasaules čempionāta Latvijas posms atmiņā ir ar spēcīgu lietu un lielām peļķēm dažviet trasē, pērn tās bija zīmīgas ar to, ka norvēģu autosporta zvaigzne Sūlbergs cita smagā avārijā, kurā lauza atslēgas kaulu un ribas.

"Pēc avārijas bija secinājums, ka tad, kad uzaicini lielāko bosu (Rīgā tobrīd viesojās FIA prezidents Žans Tods), ir Mērfija likums - kaut kas obligāti notiks. Notika viss traki. Tomēr, skatoties atkārtojumā, redzams, ka viņam nebija pareizi uzlikta drošības siksna un tāpēc arī bija tik smagas sekas," pauž Strokšs, kurš gan uzsver, ka tas nav oficiālas ekspertīzes rezultāts, bet gan ikvienam redzams secinājums. "Mācība pēc posma bija tāda, ka mazās lietas, kurām gadu gatavojāmies, izpildījās. Piemēram, evakuācijas ceļš, pa kurieni un kā tiks izvests cietis sportists. Pie viena žoga stāv apsargs, kuram nedēļas nogalē ir tikai viens uzdevums, ja kaut kas notiek, jāattaisa vārti. Viņš iepriekš visu laiku bija nostāvējis un neko neizdarījis, bet šoreiz visu paveica. Par mazajām lietām nedrīkst aizmirst nevienu brīdi, kaut liekas, ka tas 100 gadus nebūs vajadzīgs. Viss nostrādāja un evakuācija bija ekselentā līmenī."

Tomēr šis nebija vienīgais pērnā gada atgadījums, jo jau dažas nedēļas vēlāk Strokša organizētajā Eiropas rallija čempionāta posmā "Rally Liepāja" notika vēl lielāka nelaime - veicot pacelšanos, nogāzās izklaides lidojumus izpildošs helikopters. Tajā atradās četri cilvēki, vienam ejot bojā.

"Ir lietas, kuras nevari ietekmēt. Varam tikai noplātīt rokas un tajā brīdī rīkoties, lai maksimāli palīdzētu. Mēs apstādinājām ātrumposmu, aizsūtījām visus savus labākos spēkus. Mūsu drošības mašīnas un medicīnas mašīnas no ARS bija tik labi ekipētas, ka vairākus no cilvēkiem tur uz vietas izglāba," 11 mēnešus pēc nelaimes saka Strokšs. "Varu tikai paust nožēlu, ka tā gadījās. Zinu, ka pilots ķepurojas ārā un vēlu viņam veiksmīgu izveseļošanos."

     [+] [-]

, 2018-09-06 10:09, pirms 6 gadiem
Pierādījumus studijā, kur viņš tā arī saka: "Sūlbergs"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 11:23, pirms 6 gadiem
Pag, runa iet par brauceju kas tautai pazistams ka Solbergs?
Super! Vel viens SC atvasinajums kas man jamacas!
Driz, man liekas, ka man jau bus vieglak lasit zinas anglu valoda.
Kads zin kadu portalu kas ir viegli parskatams pa sadalam?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 11:43, pirms 6 gadiem
Njā..Sūlbergs. Jēzus kā var SC ''rakstnieki'' tik vienkāršas lietas sačakarēt!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 12:20, pirms 6 gadiem
Norvegi raksta o, izruna u!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-06 14:09, pirms 6 gadiem
Boxy rakstīja: Norvegi raksta o, izruna u!!!
Šūūberg, tad ir jāraksta

     [+] [-]

, 2018-09-06 15:19, pirms 6 gadiem
Kas tas par HIBRĪDU? Sūlbergs?
Kapēc ar garo Ū????
Turklāt G izrnuātu kā J vai šajā gadijumā neizrunā vispār.
Sanāk ka pusi vārda pārveido un otru pusi nē un kaut ko pa vidu piedomā klāt?

DEBĪLISMS!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 15:29, pirms 6 gadiem
Eh, draugi, kā Jūs nesaprotat, ka visa šī absolūti debīlā vārdu pārveidošana tikai ģenerē naudu portālam un autoram? Visi 8 līdz šim ierakstītie komentāri ir par to kā izčakarēts vārds, citādi rakstam nebūtu neviena komentāra un raksts nenestu klikšķus/naudiņu...

Beidzam par to cepties un varbūt autori sapratīs, ka šāds triks vairs nestrādā...

     [+] [-]

, 2018-09-06 18:37, pirms 6 gadiem
Jau pirmajās klasēs māca, ka uzvārdus svešvalodā netulko, jo ma jo... kārtējais turpinājums darakstam, čičarito, čavī, fetels, sūūūūūlbergs... Kepaso!

     [+] [-]

, 2018-09-06 18:41, pirms 6 gadiem
refuze rakstīja: Eh, draugi, kā Jūs nesaprotat, ka visa šī absolūti debīlā vārdu pārveidošana tikai ģenerē naudu portālam un autoram? Visi 8 līdz šim ierakstītie komentāri ir par to kā izčakarēts vārds, citādi rakstam nebūtu neviena komentāra un raksts nenestu klikšķus/naudiņu...

Beidzam par to cepties un varbūt autori sapratīs, ka šāds triks vairs nestrādā...
Man vienkārši ir kauns, kad kaut kādi lo hi parodē slavenu sportistu uzvārdus!

Be, nu šitie nāpļi labu galu neņems. ka es te sēžu.

Vienkārši kā var tādi stulbi cilvēki strādāt žurnālistikā.
Sportacentrā vispār viņiem ir milzīgas problēmas ar valsts valodu!
Kauns pa visu seju!

     [+] [-]

, 2018-09-06 23:22, pirms 6 gadiem
Es saprotu, ka norvēģu valodā Solbergu visticamāk izrunā kā Sūlberg un tā droši vien ir pareizi (tiesa gan, kā jau iepriekš minēts, latviešiem nav pieņemts pielāgoties oriģinālizrunai, bet gan izrunāt kā rakstīts), tomēr žurnālistikā labais tonis noteikti nav labot, cenzēt vai precizēt citātus. Ik īpaši ja to skaidrā latviešu valodā ir izteicis latvietis. Esmu visnotaļ pārliecināts, ka Strokšs minēja Solbergu, nevis Sūlbergu (ja tā nav, atvainos) un šī raksta autora vēlme labot pa savam Strokša teikto ir žurnālista neprofesionalitāte.

Bet kopumā piekrītu Refuze, ka šis ir veids, kā autors pelna centus.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 23:55, pirms 6 gadiem
migelos rakstīja: Jau pirmajās klasēs māca, ka uzvārdus svešvalodā netulko, jo ma jo... kārtējais turpinājums darakstam, čičarito, čavī, fetels, sūūūūūlbergs... Kepaso!
ko, ko pirmajās klasēs māca!??
tjipa, mums nav džonsons, bet ir johnsons?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 23:57, pirms 6 gadiem
Tik ilgus gadus jau raksta "Sūlbergs" un ne tikai sportacentrā, bet visur citur arī, a pēkšņi atkal kaut kāds kārtējais dauņu uzlidojums, kas tikko no hvz kurienes izlīduši

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 23:59, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: Njā..Sūlbergs. Jēzus kā var SC ''rakstnieki'' tik vienkāršas lietas sačakarēt!
Eu, tu tak biji tas idiņš, kas pat par Juseinu teica "wtf, kas tas tāds" Tev nav doma kādreiz paklusēt par šiem jautājumiem, ja reiz esi ar tādu noslieci uz analfabētismu?