Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Jānis Baumanis Francijā mēģinās noturēties cīņā par Eiropas čempiona titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

Jānis Baumanis Francijā mēģinās noturēties cīņā par Eiropas čempiona titulu
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Nedēļas nogalē Francijā, Lohīkas trasē norisināsies pasaules rallijkrosa čempionāta astotais posms un Eiropas rallijkrosa čempionāta septītā sacīkste. Pasaules čempionāta SuperCar klasē startējošajam Reinim Nitišam cīņa būs sarežģīta, jo uz starta stāsies daudzi spēcīgi mājinieki, kuri trasi pārzina perfekti. Savukārt Baumanim Super 1600 klasē šis būs izšķirošs posms - Jānis vai nu saglabās, vai nu zaudēs cerības cīnīties par Eiropas čempiona titulu.

SuperCar klasē Reinim Nitišam būs jāspēkojas ne tikai ar strauji progresējušajiem regulārajiem pasaules čempionāta konkurentiem, bet arī ievērojamu skaitu Francijas braucēju. Daļa šo mājinieku nestartē starptautiskajos seriālos, taču izmanto iespēju cīnīties ar viesiem posmos, kas norisinās Francijā. Jāatzīmē, ka Francijas nacionālais čempionāts gan SuperCar, gan Super 1600 ir viens no spēcīgākajiem pasaulē.

Pērn, kad Reinis Nitišs vēl startēja Eiropas čempionātā Super 1600 klasē, šis bija Reiņa kroņa posms, kas lielā mērā izšķīra Eiropas čempiona titulu par labu Nitišam. Viņš bija vienīgais no klases līderiem, kurš prata apspēlēt mājiniekus, savukārt francūži, sasniedzot pozīcijas starp Reini un galvenajiem konkurentiem, deva latvietim iespēju atrauties no sekotājiem kopvērtējumā.

Vai šogad, jau startējot pasaules čempionātā SuperCar klasē, šāda situācija ir iespējama - rādīs nedēļas nogales cīņas. Taču šādu uzdevumu būtu svarīgi realizēt Jānim Baumanim Super 1600 klasē, lai saglabātu izredzes uz Eiropas čempiona titulu.

Neapšaubāmi, Jānis ir viens no šī posma galvenajiem favorītiem, taču arī Super 1600 klasē uz starta stāsies daudzi mājinieki, kuri var ietekmēt Eiropas čempionāta medaļu dalīšanu. Ja Baumanim izdosies Nitiša pērn demonstrētais sniegums cīņā ar sezonas konkurentiem un Francijas sportistiem, viņš var ievērojami uzlabot iespējas cīnīties par Eiropas čempiona titulu.

Pozitīvi, ka gan Nitišs, gan Baumanis šajā trasē ir aizvadījuši izmēģinājumus, kas nozīmē, ka trase ir iepazīta, kā arī atrasti vismaz sākotnējie automašīnu regulējumi gaidāmajai cīņai. Latviešiem šis būs ļoti svarīgs un saspringts posms. SuperCar klasē pieteikušies 37 dalībnieki, bet Super 1600 - 30 sportistu.

"EČ Super 1600" klases kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Sergej Zagumennov145
2.Nikita Misyulya120
3.Jānis Baumanis113
4.Ulrik Linnemann100
5.Ondrej Smetana100
6.Timur Shigabutdinov91
7.Rasul Minnikhanov70
8.Kasparas Navickas69
9.Janno Ligur66
10.Andreas Steffen57

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns,
LAF Preses dienesta vadītājs