Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sezonas pirmajā pasaules RX posmā uz starta izies 17 sportisti, viņu vidū arī Jānis Baumanis

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sezonas pirmajā pasaules RX posmā uz starta izies 17 sportisti, viņu vidū arī Jānis Baumanis
Baumaņa un Larsona automašīnu jaunais dizains

22. un 23. augustā Zviedrijā ar pirmajiem diviem posmiem startēs pasaules rallijkrosa čempionāts. Rīkotāji publicējuši dalībnieku sastāvus pasaules un Eiropas Supercar klasē. Tikmēr noskaidrojies, ka ir atcelts posms Abū Dabī.

Holjesas trasē pasaules čempionāta dalībnieki aizvadīs pirmos divus posmus, bet Eiropas ieskaitē Zviedrijā būs viens posms.

Pasaules čempionāta pirmajā posmā uz starta plāno iziet 17 dalībnieki, to vidū arī KYB Team JC pilots Jānis Baumanis, kurš debitēs pie Audi stūres. Ierindā visi ziemā un pavasarī uzzinātie seriāla favorīti – mašīnu nebūs daudz, taču cīņas solās būt neprognozējamas, vismaz sezonas sākumā. Pēc gada izlaišanas Pasaules RX atgriezīsies zviedrs, divkārtējais Pasaules RX čempions Johans Kristofersons. Tāpat uz starta izies tādi braucēji kā Timijs un Kevins Hanseni, Andreas Bakeruds, Timurs Timerzjanovs, Niklass Gronholms u.c.

Eiropas čempionāta ieskaitē 21 dalībnieks, tostarp visi pērnie čempiona Robina Larsona konkurenti cīņā par titulu - Žans Babtiste Dubūrs, Tomass Brintesons un Andrē Dubūrs. Larsons pats pārcēlies uz pasaules čempionātu, kur viņš būs Baumaņa komandas biedrs KYB Team JC sastāvā.

Pasaules čempionāts arī atjaunotajā kalendārā piedzīvo zaudējumus – atcelts oktobra beigās paredzētais posms Abū Dabī, Jasmarinas trasē. Tas nozīmē, ka starp priekšpēdējo posmu Spānijā un pēdējo sacīksti Vācijā izveidojusies gandrīz divu mēnešu pauze. Čempionātā kopumā paredzēti desmit posmi: pa diviem Zviedrijā, Somijā un Latvijā, kā arī sacīkstes Beļģijā, Portugālē, Spānijā un Vācijā.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv