Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaks izcīna trešo uzvaru aizvadīto četru WRC posmu laikā

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaks izcīna trešo uzvaru aizvadīto četru WRC posmu laikā
Ots Tanaks svin uzvaru Somijas WRC posmā. Foto: Toyota Gazoo Racing

Ar Ota Tanaka uzvaru svētdien noslēdzās pasaules rallija čempionāta posms "Rally Finland". Savukārt WRC2 klasē pirmo vietu sasniedza Nikolajs Grjazins no latviešu komandas "Sports Racing Technologies".

Rallijs Somijā iesākās jau ceturtdienas vakarā, kad tika veikts pirmais ātrumposms un vadībā izvirzījās Tjerī Noivils ("Hyundai"). Savukārt jau piektdienas rītā vadību pārņēma čempionāta līderis Ots Tanaks ("Toyota"), vēlāk gan pirmo vietu nododot Jari-Mati Latvalam ("Toyota"). Tieši Latvala vadībā pabeidza piektdienas ātrumposmus, bet jau sestdienas pirmajā dopā atkal pirmo vietu atguva Tanaks, vēlāk palielinot pārsvaru un noturot to arī svētdien.

Tanakam šī ir ceturtā uzvara aizvadītajos trīs posmos pēc neveiksmes Sardīnijā, kad stūres iekārtas defekts neilgi pirms finiša neļāva viņam iegūt pirmo vietu. Kopumā šogad igaunis uzvarējis jau četros no aizvadītajiem deviņiem posmiem.

Somijas posma finišā otro vietu sasniedza mājinieks Esapeka Lapi ("Citroen"), kurš no Tanaka atpalika 25 sekundes, savukārt somu pilots Latvala atkrita uz trešo vietu, uzvarētājam pazaudējot 33 sekundes. Ceturtais bija Andreass Mikelsens ("Hyundai"), bet Tanaka galvenie sāncenši cīņā par titulu, Sebastjēns Ožjē ("Citroen") un jau pieminētais Noivils, šoreiz finišēja tikai piektajā un sestajā pozīcijā. Līdz ar to Tanaka pārsvars pār Ožjē kopvērtējumā tagad sasniedz 22 punktus.

Pirmajā desmitniekā absolūtajā ieskaitē iekļuva Kalle Rovanpera, kuram devītā vieta, un Nikolajs Grjazins, kurš finišēja desmitais. Rovanpera ir divkārtējs Latvijas čempions autorallijā, bet tagad pārstāv "Škoda" rūpnīcas komandu. Somam uzvara WRC2 PRO klasē. Tikmēr Grjazins startē zem Latvijas karoga un pārstāv latviešu vienību SRT - viņiem uzvara WRC2 klasē. Iepriekš Korsikā šogad Grjazins bija guvis otro vietu, bet šī ir viņa pirmā uzvara WRC2 ieskaitē.

Pasaules rallija čempionāta desmitais posms no 22. līdz 25. augustam notiks Vācijā.

"Rally Finland" rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Ots TanaksToyota Yaris WRC2:30:40.3
2.Esapeka LapiCitroën C3 WRC+25.6
3.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+33.2
4.Andreass MikkelsensHyundai i20 Coupe WRC+53.4
5.Sebastjēns OžjēCitroën C3 WRC+56.1
6.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+1:32.4
7.Kreigs BrīnsHyundai i20 Coupe WRC+1:38.2
8.Tēmu SuninensFord Fiesta WRC+2:33.8
9.Kalle RovanperaŠkoda Fabia R5 Evo+7:54.1
10.Nikolajs GrjazinsŠkoda Fabia R5+10:28.7

WRC kopvērtējums pēc 9. posma

VietaPilotsPunkti
1. Ots Tanaks180
2. Sebastjēns Ožjē158
3. Tjerī Noivils155
4. Elfins Evanss78
5. Andreass Mikelsens71
6. Tēmu Suninens66
7. Kriss Mīke60
8. Esapeka Lapi58
9. Jari-Mati Latvala56
10. Danijs Sordo52