Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks: "Iespējams, reiz mums būs tāda fanu armija kā Tanakam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sesks: "Iespējams, reiz mums būs tāda fanu armija kā Tanakam"
Seska/Mālnieka ekipāža Somijas rallijā. Foto: M-Sport

Laikā no 1. līdz 4.augustam, Somijā norisinājās JWRC ceturtais posms, “Neste Rally Finland”. LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža piedzīvoja debiju pasaules ātrākajā un sarežģītākajā – 1000 ezeru un 1000 tramplīnu rallijā. Parādīja, ka Mārtiņš Sesks/Andris Mālnieks ir spēcīgi autosportisti un spējīgi cīnīties par godalgotām vietām.

Pirmo rallija dienu ekipāža iesāka piesardzīgi, domājot par riepu taktiku, jo rallijā jāveic kopumā 307,22km un 23 ātrumposmi. Piektdien, LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža no 10 ātrumposmiem pusi aizvadīja finišējot TOP3, dienu noslēdzot ar uzvaru ātrumposmā. Savukārt sestdien, jau pirmajā ātrumposmā, neliela kļūda, līkuma ārmalā akmens un nolauzts ritenis, kas liedz turpināt cīņu. Svētdienas četri ātrumposmi aizvadīti pēc Rally2 principa, kas ļauj ekipāžām atgriezties sacensībās, bet par to tiek saņemtas soda minūtes, un nav iespējams cīnīties par kopvērtējumu. No 14 Junior WRC ekipāžām sestdienas laikā 7 bija nepieciešama mehāniķu palīdzība,  ralliju noslēdza 10 ekipāžas, latvieši - ar uzvaru ātrumposmā, pierādot, ka spēj būt pietiekami ātri.

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas pilots: “Šajā rallijā izdevās parādīt, ka ar Andri spējam būt gana ātri, 2 gadu pauze un uzreiz tik tehniski sarežģīts un ātrs rallijs. Kopvērtējumā rezultāts nav tāds kādu mēs paši vēlētos redzēt – neliela kļūda mums maksāja daudz. Ja neskatās uz kopvērtējumu, tad Somijas ralliju var salīdzināt ar makšķernieku stāstiem, kur noķerta neliela zivs, stāstot draugiem, ir kļuvusi krietni lielāka - izbaudīju, ātri un līkumoti ceļi, tramplīni, bet nebija tik sarežģīti kā visi baidīja. Noteikti vēlreiz gribu atgriezties šajos ceļos. Ļoti daudz Latvijas karogu un fanu, īpašs paldies tiem, kas cīnās, lai lielo karogu uzvilktu pāri ceļam – tā mūsu valsts kļūst vēl pamanāmāka visiem pasaules čempionāta skatītājiem kā klātienē, tā TV ekrānos. Iespējams, reiz mums būs tāda pat fanu armija kā Otam Tanakam no Igaunijas, kas arī šoreiz uzvarēja.”

Uldis Briedis, LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris: “Aizvadītas ir ar mītiem apvītās sacensības un arī mūs sagaidīja negaidīts akmens, kas paslēpies zālē. Lielākais pārsteigums bija dziļās rises un akmeņi uz ceļiem, par kuriem pirms tam nerunāja neviens. Viena no atziņām - Somijas ceļiem ideāla vieta, kur trenēties Latvijā, ir Alsungas, Ēdoles ātrumposmi, kuri sastāv no elementiem, kādi atrodami Somijā. Mārtiņa cīņas gars un Andra motivācija lika sasparoties pēdējai dienai un atgūt pārliecību saviem spēkiem, pietuvojoties mazliet vairāk savam labākajam sniegumam. Tagad jāstrādā treniņos un jāturpina atgūt ticība saviem spēkiem un jāiet uz priekšu.”

“No Mārtiņa saņēmu zvanu tikai pagājušajā ceturtdienā, uz Somiju jāizbrauc svētdien, viens kopīgs treniņš sestdien, bet ilgi nedomāju un piekritu. Kurš gan negribētu izmēģināt savus spēkus Somijas WRC posmā, ar leģendām un stāstiem apvīts, par tramplīniem un tehniskiem ceļiem. Paldies Mārtiņam un komandai par doto iespēju un uzticēšanos! Vēlāk, protams, sāka parādīties satraukums, bet tad sev mēģināju šo faktu pasniegt kā kārtējo ralliju, lai mazinātu satraukumu! Pēc 2 gadu pauzes mums sadarbības atrašana nebija sarežģītākais, protams, bija nianses, bet tā ir pieslīpēšanās pēc ilgas pauzes. Somijas rallijs vienā vārdā – fantastisks!” stāsta rallija ekipāžas stūrmanis Andris Mālnieks.

JWRC sezonas noslēgums būs 3.-6.oktobrī, Anglijā.

Somijas JWRC rallija rezultāti

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Toms KristensonsFord Fiesta R2T192:55:17.2
2.Jans SolanssFord Fiesta R2T19+1:28.0
3.Rolands PūmsFord Fiesta R2T19+11:54.8
4.Aleksi RoihkioFord Fiesta R2T19+13:25.2
5.Šons DžonstonsFord Fiesta R2T19+13:42.3
6.Enriko OldratiFord Fiesta R2T19+19:38.4
7.Niko KnakersFord Fiesta R2T19+38:52.6
8.Fabricio ZaldivarsFord Fiesta R2T19+53:39.3
9.Mārtiņš Sesks Ford Fiesta R2T19+56:31.7
10.Toms ViljamssFord Fiesta R2T19+1:20:02.7

     [+] [-]

, 2019-08-05 09:07, pirms 5 gadiem
Tenaks vai Tanaks?

     [+] [-]

, 2019-08-05 12:30, pirms 5 gadiem
Tad jāsāk braukt kā Rovanperam vai mazajam Solbergam. Starti JWRC liek skeptiski skatīties vai tur kas sanāks. Turpinu ticēt, ka Sesks beidzot būs Latvijas spīdeklis pie pasaules autosporta debesīm, bet rezultāti liek būt piesardzīgam.

     [+] [-]

, 2019-08-05 18:23, pirms 5 gadiem
Neredzu šogad rezultātus............., labus rezultātus. Puisim nav skaidrs, kas ir maza kļūda. Paviršība, kuras dēļ izstājas, nevar būt maza kļūda. Seskā nav izsalkuma pēc uzvarām. Pērnā gada tiešais konkurents Krisstensons šogad ir galvas tiesu pārāks. Un ja vēl pieliekam to, ka Mārtiņš uz asfalta ir ļoti vājš, varu teikt, ka viņš šim seriālam nebija gatavs, absolūti.