Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija sezona Baltijā sākusies ar Tenaka uzvaru, Nitišam piektā vieta savā klasē

Rolands Eliņš

Rallija sezona Baltijā sākusies ar Tenaka uzvaru, Nitišam piektā vieta savā klasē
Foto: Urmo Sibul/ERR

Vakar aizvadīts sezonas pirmais posms Igaunijas rallija čempionātā, kurā piedalījās un pārliecinoši uzvarēja Igaunijas rallija lepnums Ots Tenaks. Sacensībās piedalījās arī vairāki Latvijas sportisti – Reinis Nitišs savā klasē bija piektajā vietā, bet Edgars Balodis ieņēma otro vietu savā klasē.

Viru rallijā Igaunijā vakar sākās 2020. gada rallija sezona. Rallijs norisinājās vienā dienā, ievērojot valdības noteiktos ierobežojumus. Sacensībās bija pieteiktas 87 ekipāžas, to vidū arī iepriekšējās sezonas pasaules čempiona Ota Tenaka ekipāža.

Tenaks ar savu „Hyundai i20 Coupe WRC” bija pārliecinoši ātrākais, izcīnot pirmo vietu. Viņš par gandrīz divām minūtēm apsteidza savu tuvāko sekotāju Georgu Grosu, kamēr trešo vietu ieguva Egons Kaurs.

„Šeit bija interesanti ātrumposmi, kas ir viens no iemesliem, kādēļ mazie ralliji ir vērtīgi. Ir dažādas situācijas un apstākļi, kas sniedz pieredzi,” intervijā Igaunijas medijiem pēc uzvaras sacīja Tenaks.

No ārzemniekiem labākais bija soms Sepo Kopra, kurš kopējā ieskaitē izcīnīja septīto vietu. Sacensībās piedalījās arī vairāki Latvijas sportisti, un Edgars Balodis kopā ar Lāsmu Toli izcīnīja otro vietu EMV4 klasē (12. vieta kopējā ieskaitē). Šajā klasē startēja arī Edijs Bergmanis un Edgars Grīns, taču izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Latvijas autosportists Reinis Nitišs kopā ar Andri Mālnieku startēja EMV3 klasē, kurā ieguva piekto vietu (kopējā ieskaitē 20. vieta). Šajā klasē startēja arī Arnis Alksnis kopā ar Kasparu Zuģicki, taču izstājās jau pirmajā ātrumposmā. No Latvijas startēja arī Aleksandrs Jakovļevs un Valērijs Maslovs, taču viņi EMV6 klasē arī izstājās.

Izmantotie resursi:
https://www.ewrc-results.com/final/...

     [+] [-]

, 2020-07-06 00:06, pirms 4 gadiem
Rallis bildēs - JānisAsaris.com » Sākums

JA