Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Baumanis un Nitišs startēs pasaules čempionāta posmā Zviedrijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Baumanis un Nitišs startēs pasaules čempionāta posmā Zviedrijā
Reinis Nitišs. Foto: Facebook.com/ReinisNitissOfficial

Pasaules rallijkrosa čempionāts (WRX) šajā nedēļas nogalē turpināsies ar Zviedrijas posmu. Šī būs viena no retajām sacīkstēm, kad Latvijas līdzjutēji varēs turēt īkšķus par diviem Supercar braucējiem – Jānim Baumanim pievienosies Reinis Nitišs.

Hēljesas posmā uz starta stāsies visas WRX sistēmas klases – pasaules un Eiropas Supercar, Eiropas čempionāta Super1600 un RX2 kategorija. Klasēs braucēju maksimums, piemēram, pasaule Supercar pulcēs labu laiku neredzētu sastāvu – 25 dalībniekus. Klasiskā rallijkrosa trase daudzus neatstāj vienaldzīgus. Braucēju pulkā arī Jānis Baumanis, kurš turpina cīņu par pasaules čempionāta augstākajām pozīcijām, kā arī Reinis Nitišs, kurš aizvadīs pirmo sacīksti kopš pirmā posma Abū Dabī.

Pirms šīs sacīkstes Jānis Baumanis kopvērtējumā ir ceturtais, taču sezonas tabulā ir tik saspringta situācija, ka viss var mainīties vairāku pozīciju robežās ar katru nākamo sacīksti. Baumanim šī būs arī pirmā sacīkste kopš iepriekšējā posmā izcīnītā/iegūtā pjedestāla – Jānim noteikti to gribētos pēc iespējas ātrāk sasniegt tiešā cīņā, nevis ar tiesnešu lēmumu palīdzību, kā iznāca Norvēģijas posmā.

Nitiša starts Zviedrijā GRX SET mašīnā bija paredzēts jau sezonas sākumā – viss pēc plāna. Tehnika progresē, tāpēc Reinim ir visas iespējas iesaistīties cīņā par vadošajām pozīcijām.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv

  +1 [+] [-]

, 2019-07-05 14:36, pirms 5 gadiem
un vēl turklāt Q1 abi vienā braucienā būs interesanti, tik cerams viens otram braucienus nesačakarēs

     [+] [-]

, 2019-07-05 14:47, pirms 5 gadiem
Cerams, uz Rīgu arī atbrauks virs 20 mašīnām