Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportisti startēs rallijreidā ''Zīda ceļš 2012''

Latvijas sportisti startēs rallijreidā ''Zīda ceļš 2012''
Andris Dambis/Māris Saukāns
Foto: www.flickr.com/photos/driveeo

Sestdienas vakarā Maskavas Sarkanajā laukumā tiks dots starts vienam no pasaules vērienīgākajiem apvidus auto pasākumiem – rallijreidam ''Zīda ceļš 2012”. Uz starta stāsies vairākas Latvijas ekipāžas, kā arī internacionālās ekipāžās startējoši Latvijas braucēji.

Latvijas ekipāžas būs trīs – Andris Dambis/Māris Saukāns (Team Latvia, OSCar), Māris Vilcāns/Daira Vilcāne (Russport, Mitsubishi) un Toms Brants/Mārtiņš Tūters (Unimotors, OSCar). Latviešu stūrmanis Agris Pētersons darbosies kopā ar slaveno, Latvijas rallijos redzēto somu Toniju Gārdemeisteru (RE Autoklubs, Mitsubishi), savukārt ar Krievijas licenci tradicionāli startēs Aldis Vilcāns, duetā ar krievu sportistu Vladimiru Makarenko.

Trasē dosies trīs Latvijas komandas. RE Autoklubs bez minētās Gārdemeistera/Pētersona ekipāžas darbosies ar krievu Antona Meļņikova/Antona Nikolajeva un Aleksandra Terentjeva automašīnām. Team Latvia pārstēvēta ar Dambja/Saukāna ekipāžu, bet Unimotors – ar Branta/Tūtera vienību.

''Zīda ceļš” startēs sestdienas vakarā ar svinīgo atklāšanu Maskavā, Sarkanajā laukumā, bet noslēgsies ar pēdējo posmu nākampiektdien, 13. jūlijā Gelendžikā, netālu no Sočiem.

Kopumā sportistiem jāveic seši ātrumposmi. Rallijreida kopgarums paredzēts gandrīz 4000 kilometru, no kuriem vairāk nekā 2000 km jāveic ātrumposmu režīmā.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs