Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Trofi reidu sezona sāksies ar braucienu apkārt Madonai

Juris Grīns
Juris Grīns

2017. gada trofi reidu sezona klusi iesākās ar sacensībām Igaunijā februāra vidū, bet jau šonedēļ gaidāms sezonas lielākais notikums. No 5. līdz 7. maijam Madonas pusē norisināsies bezceļu svētki "Signāls EM Trophy 2017". Savu sezonu uzsāks arī NEZ trofi reidu čempionāts.

Dalību sacīkstēs jau apstiprinājuši arī dalībnieki no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas, tajā skaitā pagājušā gada "Ladoga Trophy" uzvarētājs Nerijus Gurklis ar stūrmani Aigaru Zeizu un latviešu trofi autobūves meistara Viļņa Zeizas radīto auto. Tāpat savu sezonu uzsāks Latvijas kausa izcīņas trofi reidu tūrismā dalībnieki, kā arī norisināsies pirmais "CanAm Trophy" posms, kas šajā gadā arī ieguvis Latvijas kausa statusu.

Trofi reidu čempionāts arī šogad savas sacensības uzsāks ar braucienu apkārt Madonai, tomēr, ņemot vērā pagājušā gada pieredzi, organizatori sacensību ievadā plāno nedaudz vairāk noslogot sportistus, tāpēc iespējami negaidīti pārsteigumi. Pagājušā gada prologa brauciens apkārt Madonai arī šogad iekļauts programmā, taču papildināts ar jauniem mežistrādes tehnikas sagatavotiem vingrošanas elementiem. Arī ceļš no Madonas līdz pat atpūtas bāzei "Lāci" šoreiz nesīs jaunas vēsmas un, ļoti iespējams, arī kādu negaidītu piedzīvojumu.

Latvijas tūrisma kausa izcīņa šogad solās būt gana interesanta, jo pēc ilgāka pārtraukuma sacensību kalendārā ir seši posmi, no kuriem tikai pieci labākie rezultāti tiks iekļauti gada kopvērtējumā. Pirmais posms šoreiz sola jaunu skatījumu uz Madonas ceļiem, jo trasi tūrisma kausa dalībniekiem šoreiz sagatavojis Austris Gailītis, kas savukārt sola jaunas vēsmas tūrisma kausa maršrutā un veicamajos uzdevumos.

Visbūtiskākās izmaiņas gaidāmas "CanAm Trophy" klasē, jo no šī gada arī šo sacensību statuss ir Latvijas kauss. Taču tās nav vienīgās izmaiņas - papildināts arī ieskaites klašu klāsts. Kā būtiskākais jauninājums ir ieskaites grupa "Side by side" – kategorija, kas diezgan populāra kļuvusi lielā daļā Eiropas sacensību.

Nelielas izmaiņas ieviestas arī "ATV" klasēs un šogad tās dalās šādi: "ATV Sport" kategorija palikusi bez izmaiņām no pagājušā gada, bet "ATV Hobijs" šogad iedalīts līdz 750 cm3 un virs 750 cm3, kas ļaus daudz precīzāk noteikt spēcīgākos braucējus katrā kategorijā. Nelielas tehniskas izmaiņas piedzīvojušas arī automašīnu klases "CT1" un "CT2", kas vairāk skaidrojams ar tehnisko noteikumu harmonizēšanu starp Baltijas valstīm. Un tomēr sacensību lieldraugs arī tā pat kā pagājušajā sezonā būs "SDK", un arī šogad sezonas izskaņā tiks izspēlēta balva – kvadricikls vienam no "CanAm Trophy" dalībniekiem.

Izmantotie resursi:
Trofi reids Latvijā