Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Nitišs un Baumanis astoņniekā pēc PČ posma pirmajām divām kvalifikācijām

Nitišs un Baumanis astoņniekā pēc PČ posma pirmajām divām kvalifikācijām
Reinis Nitišs. Foto: Aigars Laurinovičs/f64

Latvijas piloti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis ieņem attiecīgi septīto un astoto vietu pēc Abū Dabī notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosā pirmā posma pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē.

"GRX Taneco" komandas attīstības braucējs Nitišs un STARD komandas pilots Baumanis kvalifikācijas pirmajos divos braucienos iekrāja pa 72 punktiem.

Kvalifikācijas pirmajā braucienā labāko laiku no latviešiem sasniedza Baumanis, kurš bija astotais, bet Nitiša vadītajam spēkratam plīsa riepa, kā rezultātā nācās samierināties ar 14. pozīciju. Otrajā kvalifikācijā Nitišs atguvās un uzrādīja trešo labāko rezultātu, kamēr Baumanim vēlreiz bija astotais rezultāts.

Abos braucienos ātrākais bija zviedrs Timijs Hansens, kurš ticis pie 100 punktiem. Otrais ar 84 punktiem ir norvēģis Andreass Bakerūds, bet trešo pozīciju ar 83 punktiem ieņem Timija Hansena brālis Kevins. Sestdien notiks vēl divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem 12 labākie turpinās sacensības pusfinālā.

Nitišs pagājušajā gadā kļuva par Eiropas čempionu "SuperCar" klasē, bet šosezon ir "GRX Taneco" vienības attīstības braucējs, piedaloties arī dažos planētas meistarsacīkšu posmos. Nitišs 2013. gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super1600" klasē, bet gadu vēlāk viņš sensacionāli savā debijas sezonā izcīnīja trešo vietu jau pasaules čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Tiesa, nākamajos trīs gados šo panākumu atkārtot neizdevās, bet pēc tam finansiālu iemeslu dēļ viņš pārgāja uz Eiropas čempionāta "SuperCar" klasi.

Tikmēr Baumanis STARD vienībā startē trešo sezonu pēc kārtas, bet pērn viņš kopvērtējumā bija devītais. Baumanis 2015. gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet gadu iepriekš viņš tika pie bronzas. Pirmo pilnu sezonu pasaules čempionāta "SuperCar" klasē viņš aizvadīja 2016. gadā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-04-06 09:22, pirms 5 gadiem
Neiet nemaz tik spīdoši,kā visi bija sadomājušies....