Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sasniegts jauns dalībnieču skaita rekords Sieviešu dienas rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sasniegts jauns dalībnieču skaita rekords Sieviešu dienas rallijā
Foto: facebook.com/VisitJekabpils

Gaidot Starptautisko sieviešu dienu, vakardien, 4. martā aizvadīts Latvijā jau devītais Sieviešu dienas rallijs. Tajā šogad sasniegs jauns dalībnieku skaita rekords. Pavisam piedalījās 723 ekipāžas (Jēkabpilī 352, savukārt Tukumā – 371) jeb teju trīs tūkstoši sieviešu, jo katrā automašīnā vidēji ir trīs vai pat četras dāmas.

Uzvaras laurus Austrumu maršrutā plūca meiteņu komanda ar nosaukumu “Cesvaines brūzis”, bet pirmo vietu Rietumos ekipāža “Rallija zaķi” – dāmas, kas divus gadus atpakaļ palika trešās.

Autoorientēšanās sacensības otro gadu vienlaikus norisinājās divās dažādās vietās. Jēkabpils novada dome bija sagādājusi dāmām pārsteigumu – uz skatuves visas sveikt bij ieradies autosportists Reinis Nitišs, kuram tika arī tas gods oficiāli trasē palaist pirmo ekipāžu. Savukārt Tukumā sievietes uzmundrināja atraktīvais aktieris Gints Grāvelis. Kā katru gadu, dāmas priecēja vietējos iedzīvotājus ar krāšņumu, vizuālo tēlu daudzveidību un automašīnu neordinārajiem dizainiem, kas veidoti atbilstoši komandas nosaukumam.

Pirmo gadu ekipāžām no sākuma abās pilsētās 90 minūtes bija jāpilda Quest spēle, lai tuvāk iepazītu abu starta vietu vēsturi, pildot interesantus uzdevumus, dažādas atjautīgas mīklas. Tālāk dalībnieces, vadoties pēc rallija leģendas, apmeklēja vairākus kontrolpunktus, kas atradās Vānes pagastā, Pūrē, Babītes novadā, kā arī netālu no visiem zināmā Staburaga, Aizkraukles pagastā un Daugmalē. Tajos dāmām bija jāpilda interesanti uzdevumi, kas ir viena no Sieviešu dienas rallija raksturīgākajām iezīmēm. Finiša punkts atradās Rīgā, bet vakara pasākums nemainīgi – modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”.

Kamēr meitenes meklēja ceļu līdz finišam, pasākuma organizatori visas dienas garumā afterparty norises vietā sekoja līdzi dalībnieču gaitām, pētot statistikas datus, stila tendences un runājot par un ap „Sieviešu dienas ralliju” īpaši veidotā studijā. Šogad notikumiem bij iespējams sekot līdzi LMT Straume vairāk kā 12 stundu ilgā tiešraidē. Gaidot dalībnieces pasākuma noslēguma vietā, studijā viesojās ilgadēja dalībniece Liene Šomase, grupas “Dzelzs Vilks” līderis Juris Kaukulis, Raimonds Strokšs un daudzi citi. Par aktualitātēm sociālajos tīklos ik stundu informēja digitālo mediju eksperts Artūrs Mednis.

Neizpalika arī dažādi pārsteigumi. Pirmo reizi rallija vēsturē tika organizēts īpašs konkurss mājās palicējiem jeb līdzjutējiem, kas atbalsta savu sieviešu dalību šajā piedzīvojumā.

Pirmo reizi uzvarētāju godā bija plūca meiteņu komanda ar nosaukumu “Cesvaines brūzis”, kas startēja Austrumu maršrutā, savukārt konkurentes Rietumos apsteidza “Rallija zaķi” – dāmas, kas divus gadus atpakaļ palika trešās.

2.vieta Austrumu maršruta ekipāžai “Vārkavas rallija zvaigznes”, bet Rietumu – “Strabag Teams Work”. Godpilnā trešā pozīcija dāmu apvienībām ar nosaukumu “Dzirksteles” un “Tiks precizēts” (A211).

Kā ierasts, jau no deviņiem vakarā dāmām tika pasniegtas atbalstītāju sarūpētās veicināšanas balvas piecpadsmit nominācijās.

Nominācijas nosaukumsIeguvējekipāža
“Rīga Plaza” Simpātiju balvaKaprača sievas
Neste Simpātiju balvaSkrejceliņš
Vissvarīgākā Nutriless komandaBārbeles
Gosh Simpātiju balvaDDM Garāž Pocahontas
Gosh Veicināšanas balvaCarizma
Bioderma Simpātiju balvaMarta Irbes
Videi draudzīgākā ekipāžaZobākstes
Dr. Mauriņa klīnikas Simpātiju balvaČetri masti
Blue Box Simpātiju balvaMēmās pļāpas
Viss vēl priekšāPolārlapsiņas
Mīlētākā automašīnaPičukiņi
Car SPA Cafe Simpātiju balvaČikurellu grupējums
AmorAll Simpātiju balvaMāsas Ozoliņas
Pure Chocolate Šokolādes meitenesNāburdzienes
BOSCH Car Simpātiju balvaQueen of HEART
Denim Dream Simpātiju balvaBūs vēlāk!

Izmantotie resursi:
Sieviešu dienas rallijs 2017 -