Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kandavas kartinga trasei atļauj atsākt darbību

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kandavas kartinga trasei atļauj atsākt darbību
Foto: Kandavas Kartodroms

Pavasarī Kandavas kartinga trasē atkal rūks motori. Augstākā tiesa noraidījusi pēdējo kasācijas sūdzību pret trases īpašniekiem. Tiesvedības ilga teju desmit gadus. Gandarīti par uzvaru tiesā ir arī sportisti un daļa kandavnieku. Viņi sagaida, ka cilvēku pieplūdums sacensībās veicinās attīstību pakalpojumu sfērā, ziņo lsm.lv, atsaucoties uz Zemgales reģionālo televīziju.

Līdzās Priežu ielai Kandavā kartinga trase tika uzbūvēta pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados. 2008. gadā trase tika rekonstruēta, un, kā atzīst kādreizējais kartinga braucējs, uzlabojumi ir būtiski.

"Pilnīgi savādāk jau ir. Padomju laikos jau vienīgā vieta, kur mērīja troksni, bija Biķernieku trase, un tad uz to bija jāuzliek tas klusinātājs, tie 90 decibeli, kas bija pieļaujami, lai būtu, un tā mērīšanas tehnoloģija jau arī bija pavisam citāda, nekā šodien mēra," teica kādreizējais kartingists Ainārs Jēkobsons.

Tomēr kādai rīdziniecei, kura iegādājusies īpašumu arī Kandavā, tas šķita pārāk skaļi, un tā sākās sūdzības un pārsūdzības apmēram desmit gadu garumā. Tagad Augstākā tiesa noraidījusi pēdējo kasācijas sūdzību, un trasei atļauts atsākt pilnvērtīgu darbību.

"Es teiktu, ka pilnīgi noteikti ir noslēdzies kāds posms. Tas, ko mēs sagaidīsim nākotnē, vēl nevienam nav zināms, bet, protams, ir gandarījums, ka tiesa ir lēmusi pozitīvi, un, manuprāt, arī atbilstoši situācijai," teica SIA''Kartodroms'' pārstāvis Ģirts Ļaudaks.

Līdz šim trase daļēji darbojusies starplaikos starp tiesvedībām, kad attiecīgais lēmums bijis kartingistiem labvēlīgs. Vienā no tādiem starplaikiem 2016. gadā Kandavā nodibināts arī kartinga klubs.

"Tad trase vaļā, tad ciet, tādi neregulāri treniņi notika. Protams, izmantojām citas trases, un tagad varbūt vismaz varēsim trenēties pilnā režīmā," norādīja Kandavas kartinga kluba vadītājs Aigars Lasis.

Priežu ielā satiktie iedzīvotāji teic, ka, protams, sacensību laikā, nav iespējams kartingus nedzirdēt, tomēr ieguvumu esot vairāk. "Kad ir lielākas sacensības, protams, ka dzird. Troksnis jau ir, bet tas jau nav katru dienu no rīta līdz vakaram. Tas ir dažas reizes mēnesī varbūt," pauda Priežu ielas iedzīvotāja Agrita Kuļijeva.

Trases īpašnieku pārstāvis telefonsarunā skaidroja, ka aktīva darbība sākšoties aprīlī, bet atklāšanas sezonas sacensības jau tradicionāli plānotas 1. maijā. Grūtākais uzdevums gan būšot panākt, lai Kandavā atkal atgriežas "Rotax Nordic Challenge" Ziemeļeiropas čempionāta posms, kas 2018. gadā tiesvedību dēļ tika atcelts.

KONTEKSTS:
Strīda vienā pusē ir privātpersona Elza Freiberga, bet otrā - Kandavas novada dome un uzņēmums "Kartodroms", kas saimnieko Kandavas mototrasē. Lai gan trases skaļuma dēļ tās darbība vairākkārt tikusi apturēta, Kandavas novada dome to atkal atjaunojusi. Iedzīvotāja domes lēmumu apstrīdējusi, tādēļ uz strīda izskatīšanas laiku trasei tika slēgta.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-05 00:38, pirms 4 gadiem
varēja jau arī norādīt nedēļu vecu rakstu LSM kā oriģinālo autoru, nevis tikai nokopēt un neko neuzrādīt.

     [+] [-]

, 2020-02-05 09:43, pirms 4 gadiem
gan jau jūtīgo ausu īpašniecei nākamais iesniegums jau nodrukāts?