Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Autosporta Akadēmijai'' Eiropas rallija čempionāta pjedestāls!

''Autosporta Akadēmijai'' Eiropas rallija čempionāta pjedestāls!
Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Ar finišu Ventspilī noslēdzies Eiropas rallija čempionāta otrais posms, kā arī Latvijas rallija čempionāta otrais etaps – rallijs ''Liepāja-Ventspils”. Par īstu trilleri parūpējās „OKartes Autosporta Akadēmijas” vadošās ekipāžas, kas sacensību uzvarētāju R2 klasē Latvijas čempionāta ieskaitē noskaidroja tikai pašā pēdējā ātrumposmā. Rezultāts – Emīlam Blūmam / Ilmāram Vecgailim pirmā uzvara rallija karjerā!

Sacensības visas trīs „OKartes Autosporta Akadēmijas” ekipāžas uzsāka ar domām par Latvijas rallija čempionāta rezultātu. Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs saprata, ka cīnīties ar vadošajām Eiropas 2WD ekipāžām viņiem vēl nav pa spēkiem, savukārt Emīls Blūms/Ilmārs Vecgailis startēja tikai Latvijas čempionātā, jo pirms pēdējās dienas viņu automašīnai tika nomainīta pārnesumkārba.

Vienas ass piedziņas automašīnu ieskaitē lieliskas cīņās risinājās jau sākot ar rallija pirmo ātrumposmu. Vadībā izvirzījās Ralfs Sirmacis, tad viņu apsteidza Mārcis Ķenavs/Jānis Vīksna, bet trešajā ātrumposmā Sirmacis atkal pārņēma vadību, par 9,9 sekundēm apsteidzot Ķenavu, bet par 16 – Emīlu Blūmu.

Sacīkstes ceturtajā ātrumposmā uzbrukumu uzsāka Blūms, esot ātrākais. Ķenavs šajā ātrumposmā nobrauca no ceļa un vēlāk arī izstājās. Priekšpēdējā – piektajā ātrumposmā Emīls Blūms jau izvirzījās vadībā, bet Sirmacis atpalika tikai par sekundi. Sacīkstes uzvarētājam bija jāizšķiras pēdējā ātrumposmā Ventspils slēpošanas kalnā „Lemberga Hūte”. Ralfs Sirmacis ātrumposmu veica fantastiski, esot ātrākais no visām sacensībās startējošajām 2WD mašīnām un apsteidzot pat Eiropas čempionāta līderus. Blūmam bija jāpaveic brīnums, lai Sirmaci pārspētu. Nopelnot skaļākās ovācijas tramplīnā un gandrīz izārdot slēpošanas trases dzelzs vārtus metrus 50 aiz finiša, Emīls tomēr apsteidza Ralfu vēl par divām sekundēm un svinēja uzvaru – šī viņam bija pirmā uzvara tikai gadu ilgajā rallija karjerā!

Pēc finiša Emīls Blūms bija ļoti priecīgs par panākumu: ''Ir patīkami padarīta darba sajūta. Ja godīgi, servisa zonā pirms pēdējiem trim ātrumposmiem nebija plāna noķert Ralfu, bet pēdējos ātrumposmos vienkārši ļoti labi aizgāja braukšana. Pēdējā ātrumposmā Ventspils kalnā gan bija jābrauc maksimāli ātri. Zināju, ka Ralfs parādījis lielisku rezultātu, tāpēc bija jāriskē. Viss izdevās! Tagad jāturpina strādāt, jo vēl iespējams pabraukt daudz ātrāk. Ir kļūdas. Arī bremzēju pārāk ātri. Eiropas spice mums parādīja, ka iespējams pabraukt vēl daudz, daudz ātrāk!”

Pēc diviem Latvijas rallija čempionāta posmiem kopvērtējumā ir divvadība – pirmo pozīciju savā starpā dala divas „OKartes Autosporta Akadēmijas” ekipāžas: Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis un Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs. Ralfs Sirmacis, kurš vakar uzvarēja Latvijas čempionāta pirmajā posmā, nebija pārāk sašutis par otro vietu šodien, jo spēja izcīnīt trešo pozīciju Eiropas čempionātā 2WD ieskaitē. Savu sniegumu viņš komentēja:

''Dienu sākām labi, taču otrajā ātrumposmā sanāca izbraukt pa pļavu, zaudējot sekundes četras-piecas. Pēc tam turpinājām braukt savā tempā, bet var teikt, ka šodien Emīls vienkārši bija ātrāks. Pēdējos ātrumposmos arī lieki neriskēju, jo vēlējos tomēr uzkāpt uz goda pjedestāla Eiropas čempionātā. Šis bija fantastisks rallijs, un konkurence bija ļoti spēcīga. Sapratām, ka ir vēl ļoti daudz jāstrādā, lai spētu pabraukt vienādā tempā ar Eiropas vadošajiem 2WD braucējiem.”

Labu sniegumu demonstrēja arī trešā „OKartes Autosporta Akadēmijas” ekipāža Kristaps Feldmanis / Raivis Poišs. Latvijas čempionātu rallija debitanti pabeidza ceturtajā vietā, bet Eiropas ieskaitē finišēja astotie.

''Kopumā gāja labāk nekā vakar un aizvakar. Bija kļūdas gan braukšanā, gan stenogrammas lasīšanā, bet to bija mazāk nekā iepriekšējās divās dienās,” stāstīja rallija debitants Kristaps Feldmanis. ''Īstu izbīli piedzīvojām 11.ātrumposma finišā, kad nebijām pierakstījuši pēdējos metrus. Izbraucām pa grāvi, „nonesām” finiša zīmi un gandrīz apgāzāmies! Pēc tam turpinājām mierīgāk, jo mums rallijos pieredze ir tik maza, ka svarīgi ir katrs nobrauktais ātrumposma kilometrs.”

„OKartes Autosporta Akadēmija” šodien izcīnīja arī uzvaru Latvijas čempionātā komandu vērtējumā, turklāt šajā ieskaitē komandai šis bija jau astotais triumfs no deviņiem iespējamiem! Latvijas čempionāta kopvērtējumā komandām „OKartes Autosporta Akadēmija” ir pārliecinoš līderi, bet R2 klasē divvadībā ir Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs un Emīls Blūms / Ilmārs Vecgailis.

Nākamais Latvijas rallija čempionāta posms – jau pēc trim nedēļām Gulbenē, kur risināsies tradicionālais autorallijs „Sarma”.

Latvijas rallija čempionāta 2. posma rezultāti 2WD vērtējumā

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.E.Blūms/I.VecgailisFord Fiesta R21:05:15.5
2.R.Sirmacis/M.KulšsFord Fiesta R2+3.1
3.E.Rudaitis/E.PagirskasFord Fiesta R2+2:02.6
4.K.Feldmanis/R.PoišsFord Fiesta R2+2:49.6
5.G.Lielkājis/G.MiķelsonsFord Fiesta R2+3:12.3
6.E.Balodis/K.ZuģickisRenault Clio+5:32.1

Eiropas rallija čempionāta rezultāti 2WD klasē

V.EkipāžaMašīnaLaiks
1.R.Immonen/M.LukkaCitroen C2R2 MAX2:19:48.4
2.S.Lefebvre/T.DuboisPeugeot 208 R2+1:03.9
3.R.Sirmacis/M.KulšsFord Fiesta R2+3:20.7
4.L.Kornél/M.MárkCitroen C2R2 MAX+5:18.3
5.E.Rudaitis/E.PagirskasFord Fiesta R2+7:55.0
............
8.K.Feldmanis/R.PoišsFord Fiesta R2+17:08.5

Informāciju sagatavoja :
Mārtiņš Dzenītis, ''OKartes Autosporta Akadēmijas” preses sekretārs

     [+] [-]

, 2013-02-06 10:06, pirms 11 gadiem
Un džekiem vēl nav pat 20 gadu! Būs WRC līmeņa braucēji dienās!