Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ar divu Latvijas komandu dalību startē "Africa Eco Race" rallijreids

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar divu Latvijas komandu dalību startē "Africa Eco Race" rallijreids
"RE Autoklubs" komandas sacīkšu auto uz starta estakādes. Foto: Alessio Corradini

Tāpat kā Dakaras rallijs, kas šogad norisinās Saūda Arābijā, arī "Africa Eco Race" startē šodien, 5. janvārī. Āfrikā uz starta izies divas komandas no Latvijas, tiesa gan, bez latviešu sportistiem sastāvā.

Pēc tam, kad Dakaras rallijs pameta Āfrikas kontinentu, lai turpinātos Dienvidamerikā, tā vietā sāka organizēt "Africa Eco Race", kas vairāk vai mazāk ved pa sacensību vēsturisko maršrutu. Šogad Āfrikas rallijreids norisināsies 12. reizi, ceremoniālais starts jau dots Monako, bet šodien tiks aizvadīts pirmais ātrumposms Marokas teritorijā. Kopumā tiks veikti 12 posmi, sportistiem mērojot vairāk nekā 6500 kilometrus ar atpūtas vietām tuksnesī. Rīkotāji apgalvo, ka šī gada sacīkšu maršruts ir pamatīgi pārveidots un par 70% esot jauns. Finišs tiks sasniegts 19. janvārī Senegālā, Rozā ezera krastā

Pagājušā gada "Africa Eco Race" automobiļu klases uzvarētājs Žans Pjērs Strugo pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal piedalīsies Dakaras rallijā, bet par uzvaru Āfrikā sacentīsies tādi piloti kā Īvs Fromons, Patriks Martēns, Žakijs Lehleiters, Bernārs Tuzerī, Imre Varga, Stefano Rosi un citi. Smago auto kategorijas pērnā gada uzvarētāja Elizabete Jacinto arī nebūs uz starta, cīņu par pirmo vietu atstājot Noeola Esersa, Johana Elfrinka, Tomasa Tomačeka, Igora Bouvensa un citu sportistu pilotēto ekipāžu ziņā.

Tikmēr T2 kategorijā startēs latviešu komanda "RE Autoklubs", kas pērn "Africa Eco Race" noslēdza ar uzvaru savā klasē. Arī šogad komandā startēs krievs Aleksejs Titovs, kurš pilotēs iespaidīgo "Ford Raptor" pikapu. Stūrmaņa sēdeklī šoreiz sēdīsies Dmitrijs Pavlovs. Šajā klasē plāno startēt četras ekipāžas.

Jāpiemin, ka uz starta SSV kategorijā izies leģendārais japāņu pilots Jošimasa Sugavara, kuram ir jau 78 gadi. Viņš savā karjerā no 1983. līdz pat 2019. gadam piedalījās Dakaras rallijā, sākumā ar motociklu, pēc tam vieglo auto klasē, bet lielākoties smago spēkratu kategorijā, kur arī guvis lielākos panākumus, septiņas reizes iekļūstot pirmajā trijniekā sacensību kopvērtējumā.

Kopumā visās automobiļu klasēs šogad startēs 54 ekipāžas.

Motociklu klasē uz starta tikmēr izies 74 dalībnieki, arī 2019. gada uzvarētājs Aleksandro Boturi, kuram konkurenci sastādīs Laindons Poskits, Mets Saterlends, Gregorijs Rāfs, Pals Anderss Ullevalseters, Martins Benko un citi. "Team Latvia" karogu "Africa Eco Race" pārstāvēs Jelgavā dzīvojošais itālis Stefano Kjusi, kurš šajās sacīkstēs piedalījies jau iepriekš. Viņš startēs klasē, kur nebūs pieejams komandas atbalsts.

Dalībnieku saraksts: https://2020.africarace-live.com/fi...

2020. gada "Africa Eco Race" maršruts:

     [+] [-]

, 2020-01-05 10:21, pirms 4 gadiem
Ļoti kvalitatīvs raksts. Autors malacis.