Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: "Joprojām nezinu, kā pareizi jābrauc pa kāpām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs: "Joprojām nezinu, kā pareizi jābrauc pa kāpām"
Lēba "Peugeot" dizains 2019. gada Dakaras rallijam. Foto: Adrienpaviot.com

Sebastjēns Lēbs šogad Dakaras rallijā startēs privātās "PH Sport" komandas sastāvā, kas nozīmē, ka viņam vairs nebūs pieejama pati jaunākā tehnika, tāpat sportists ir noraizējies par braukšanu kāpās, kur pieredzes trūkuma dēļ parasti tiek zaudēts visvairāk laika.

Lēbs šogad Dakarā startēs jau ceturto reizi. Iepriekšējos trīs gadus viņš brauca "Peugeot" komandā, kas šobrīd rallijreida programmu slēgusi, allaž spējis būs ātrs vienā daļā distances, taču citkārt piedzīvojis ķibeles. 2016. gadā viņš uzvarēja četros ātrumposmos un finišēja devītais, 2017. gadā bija ātrākais piecos posmos un ieguva augsto otro vietu finišā, bet pērn uzvarēja vienā no ātrumposmiem, bet nefinišēja.

"Kā es rīkošos, kad būs jābrauc kāpās? Es aizvien nezinu, un tā ir problēma," atzīst pieredzējušais sportists, kurš līdz šim vairāk braucis rallija un rallijkrosa trasēs. "Ir jācenšas braukt ar pazemību, domājot, ka galvenais šīs kāpas ir pārvarēt un neiestrēgt tajās. Kāpās iespējams iegūt divu minūšu pārsvaru, bet pavisam viegli var pazaudēt gandrīz stundu laika vien sīkas kļūdas dēļ. No otras puses, mums ir tādas mašīnas, ar kurām nedrīkst pārāk sabremzēties, jo tad var iestrēgt smiltīs. Pieņemt lēmumu, kā tieši braukt, nekad nav viegli."

Lēbs uzsver, ka tādam pilotam kā trīspadsmitkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Stefans Petransels un arī citiem ir ļoti labas zināšanas par trases segumu, kā viņam šobrīd aizvien vēl pietrūkst.

Šogad Lēbs atkal startēs ar "Peugeot" sacīkšu auto, taču nu jau privātā komandā: "Tā ir privāti veidota programma. Braukšu ar "Peugeot", bet mums nav atbalsta no rūpnīcas. Tā bija mana personīgā iniciatīva, un šis būs pavisam cits izaicinājums. Tagad mums uz visu jāraugās ar pašu acīm, mums ir daudz vairāk ierobežojumu nekā rūpnīcu komandām. Varam braukt mierīgākā gaisotnē, bet tajā pašā laikā nevaram tā sagatavoties sacīkstēm kā agrāk. Toreiz es aizvadīju piecus trīs dienu testus Marokā un divus rallijreidus, kamēr tagad man dota tikai viena diena testiem."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-01-05 17:33, pirms 5 gadiem
Dakāras rallijam jānotiek trasē Parīze - Dakāra!